G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.899,52
Petrol74,26
GR. ALTIN2.860,21
BTC2.147.896,28

Sudan’da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 156’ya Yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkedeki kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 156’ya yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 4 bin 419’a ulaştı.
Salgınla mücadele için daha fazla merkeze ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, Sudan’da hazirandan bu yana etkili olan yağışlar ve sellerin, koleranın yayılmasına neden olduğu bilgisi paylaşıldı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos’ta kolerayı salgın olarak ilan etmişti.

Sudan’daki savaş ortamı nedeniyle sağlık sisteminin etkili bir şekilde çalışmadığı vurgulandı. Bu durumda salgın hastalıkların yayılmasının insanların hayatını daha da zorlaştırdığı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı açıklamasında, bu gibi olaylara karşı daha hızlı ve etkili önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Sudan’ın yaşadığı zorlu koşullarda, salgın hastalıklara karşı daha etkin mücadele yöntemlerinin benimsenmesi gerektiği belirtilirken, uluslararası yardım kuruluşlarından destek talep edildi. Sudan’daki sağlık sistemine destek olunması ve gereksinim duyulan merkezlerin acil bir şekilde kurulması için çağrıda bulunuldu.

Kolera salgınının etkilerinin azaltılması ve yayılmasının önlenmesi için toplumun da bu konuda daha duyarlı olması gerektiği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı, halkı koleraya karşı kendilerini korumak için gerekli önlemleri almaya çağırdı. Sudan’daki salgınla mücadelede tüm vatandaşların işbirliği içinde olması gerektiği belirtildi.

Bu acil durum karşısında Sudan hükümetinin aldığı önlemler ve uluslararası yardım kuruluşlarının sağladığı desteklerle, kolera salgınının etkilerinin azaltılması ve toplum sağlığının korunması için çalışmaların yoğunlaştırıldığı bilgisi paylaşıldı. Sudan’daki sağlık sistemine verilecek desteklerle, salgınla mücadelede daha etkin bir stratejinin benimsenmesi ve hastalığın kontrolden çıkarılmasının sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sudan’da Kolera Salgını: Ölü Sayısı 156’ya Yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!