G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.240,64
Petrol75,41
GR. ALTIN2.904,03
BTC2.108.680,34

Suç Örgütü Lideri Kaplan ve 61 Sanığın Yargılanması Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ayhan Bora Kaplan ve 61 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları yer aldı. Mahkeme başkanı, duruşmanın sanık savunmalarıyla devam edeceğini ve dosyanın ardından ara karar bağlanacağını açıkladı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen, tutuklu sanık Mustafa Koç, operasyonların yapıldığı tarihte kendi rızasıyla teslim olduğunu ifade etti. Koç, 2018 yılında “Süvari Kahvesi” adlı mekanda çalışmaya başladığını ve Ayhan Bora Kaplan’ı medyadan tanıdığını belirtti. Koç, Kaplan’la nezarethane ve duruşma salonunda yan yana geldiğini ancak herhangi bir örgüte üye olmadığını söyledi.

Suç örgütüne üye olmadığını iddia eden tutuklu sanık Mümin Ali Beldek, 15 yıldır gece aleminde çalıştığını ve Kaplan’ı mekana gelen müşteriler aracılığıyla tanıdığını bildirdi. Beldek, Bora Kaplan’dan suç teşkil edecek bir emir almadığını vurguladı.

Çankaya İlçe Emniyet Müdürü tutuksuz sanık Necdet A.Ç., Organize Şube Ekipleri tarafından gözaltına alındığında olayla ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. Ancak karşılaştığı durumu hatırladığını iddia eden Necdet A.Ç., şahsın dayak yediğini ve hürriyetinden yoksun bırakıldığını belirtti.

Mahkeme başkanının, Ayhan Bora Kaplan’a Esenboğa Havalimanı’nda yakalandığı beyaz renkli SUV aracın neden zırhlı olduğunu sorması üzerine, Kaplan ticaret yaparken taşıdığı parayı güvenli bir şekilde korumak amacıyla zırhlı araç kullandıklarını ve silaha ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına hükmetti. Duruşma, 22 Nisan Pazartesi gününe ertelendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç Örgütü Lideri Kaplan ve 61 Sanığın Yargılanması Sürüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!