G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,62
CNY4,85
GBP44,94
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,38
GR. ALTIN2.885,64
BTC2.138.110,09

Suç Örgütü Lideri Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Türkiye’de Darbe Girişimi İddiası Patladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan’a yönelik bir soruşturma sonucunda olası bir darbe girişimi iddiası ortaya atıldı ve Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili bir soruşturma başlattı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli 4 kamu görevlisi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Türkiye’de büyük yankı uyandıran bu olayı, Hürriyet gazetesi yazarları Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi de yazılarına taşıdı. Ahmet Hakan, FETÖ benzeri bir örgütlenmenin varlığında sorumluların tek tek açığa çıkarılması gerektiğini vurguladı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya dikkat çekti. Ayrıca, sosyal medya destekli komploların varlığı durumunda bu duruma darbe girişimi muamelesi yapılması gerektiğini belirtti.

Abdülkadir Selvi ise Ankara Emniyet Müdürlüğü olayıyla ilgili olarak, Ayhan Bora Kaplan soruşturması üzerinden Cumhur İttifakı’na operasyon çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti. Bu tür durumlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çizdiği çerçevenin içinde kalmanın önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, mafya ve uluslararası istihbarat servislerinin klasik taktiklerinden olan karışıklık yaratma çabalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. FETÖ’cülerin bu durumu lehlerine kullanabileceğini belirterek, kamuoyunun sakin olması ve gerçeklerin ortaya çıkmasını beklemesi gerektiğini söyledi.

Bu olaylar, siyasi arenada da dikkatle takip ediliyor. Gazeteci yazarlar, devletin ve hükümetin aldığı kararlara destek olmanın yanı sıra, olayların gelişimini de yakından izlemeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimindeki Türkiye, benzer zorlu süreçleri daha önce de yaşamış ve bu deneyimlerden ders çıkarmış bir ülke olarak, yeni gelişmeleri de sağduyulu bir şekilde karşılamaya devam ediyor. Sonuç olarak, Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bu hassas süreç, birlik ve beraberlik içinde atılacak adımlarla aşılabilir ve ülkeyi daha güçlü bir konuma taşıyabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suç Örgütü Lideri Ayhan Bora Kaplan Soruşturması: Türkiye’de Darbe Girişimi İddiası Patladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!