G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Starbucks’ın Orta Doğu’daki Franchise Sahibi 2000 Kişiyi İşten Çıkardı! – Alshaya, Zorlu Çalışma Ortamı Nedeniyle Binlerce Kişiye İşten Çıkarma Kararı Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’daki Starbucks franchise sahibi Alshaya Group, markaya yönelik boykotlarla mücadele ederken zorlu ticaret koşulları nedeniyle 2000 kişiyi işten çıkardı. Şirket, son altı ayda yaşanan zorlu ticaret koşullarının bir sonucu olarak, Starbucks şubelerinde çalışan meslektaş sayısını azaltmak için bu çok zor kararı aldıklarını açıkladı.

Alshaya, CNN’e yaptığı açıklamada, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Starbucks şubelerindeki işten çıkarmaların üzücü olduğunu belirtirken, kaç kişinin etkilendiğini açıklamadı. Ancak Reuters, işten çıkarılanların sayısının 2000 kişiye ulaştığını bildirdi. Şirket, bu raporu doğrulamadı ancak işten ayrılan meslektaşlara ve ailelerine destek olacaklarını ve onlara teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Kuveyt merkezli Alshaya, Starbucks’ı Orta Doğu’da 25 yılı aşkın bir süredir işletmekte olup bölgede yaklaşık 1300 lokasyonda faaliyet gösteriyor ve 11000 kişiye istihdam sağlıyor. Ancak bölgedeki satışlardaki düşüş nedeniyle işten çıkarmaların kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Orta Doğu’da yaşanan siyasi gerilimler ve boykotlar, Batılı şirketlerin bölgedeki varlıklarını olumsuz etkiliyor. Müşteriler, İsrail’in Gazze’deki savaşına destek veren veya bağlantısı olan şirketlere karşı tepkili davranışlar sergiliyor ve bu da satışları olumsuz etkiliyor. Starbucks’ın en son kazanç raporu, bölgedeki zayıf satışların beklentileri karşılayamamasıyla sonuçlanmıştı.

Alshaya, işten çıkarmaların zorlu ticaret koşullarına tepki olarak alındığını belirtse de, etkilenen çalışanlar ve ailelerine destek olacaklarını ve Starbucks markasına olan bağlılıklarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti. Şirket, bu zor kararı alırken çalışanların refahını ve iş güvencelerini de ön planda tuttuğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Starbucks’ın Orta Doğu’daki Franchise Sahibi 2000 Kişiyi İşten Çıkardı! – Alshaya, Zorlu Çalışma Ortamı Nedeniyle Binlerce Kişiye İşten Çıkarma Kararı Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!