G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

SpaceX, Starlink Projesi kapsamında 20 yeni uyduyu yörüngeye fırlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX’in sahibi olan Elon Musk, Starlink İnternet Ağı Projesi kapsamında yeni bir adım attı. Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi olan SpaceX, 20 yeni uyduyu daha yörüngeye fırlattı. Bu proje, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürmeyi amaçlıyor.

Bu fırlatma işlemi, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü’nden gerçekleştirildi. Falcon 9 roketi, yerel saatle 10.37’de alçak yörüngeye Starlink uydularını taşımak üzere fırlatıldı. Roketin ilk kademesi, fırlatma sonrasında Atlantik Okyanusu’ndaki “A Shortfall of Gravitas” platformuna başarılı bir şekilde iniş yaptı.

2024 yılının 29. Starlink görevi olan bu fırlatma, SpaceX’in 43 yörünge misyonundan biri oldu. Şirket, Starlink projesi kapsamında toplamda 6 bine yaklaşan sayıdaki uyduyu alçak dünya yörüngesine yerleştirmiş durumda. Ayrıca SpaceX’in hâlihazırda 12 bin Starlink uydusunu yörüngeye yerleştirme izni bulunmakta ve şirket, 30 bin uydunun daha onaylanması için başvuruda bulunmuştur.

Elon Musk’ın liderliğindeki SpaceX’in uzay teknolojileri alanındaki hızlı gelişimi, dikkatleri çekmeye devam ediyor. Starlink İnternet Ağı Projesi, insanların, internet erişimine sahip olmadığı kırsal bölgelerde dahi internet hizmetini alabilmesini sağlayacak bir dönüm noktası olabilir. Bu proje, dünya genelinde internet erişiminin daha yaygın ve kapsayıcı hale gelmesine katkıda bulunabilir.

SpaceX’in yörüngeye fırlattığı 20 yeni uydu ile birlikte, Starlink projesinin etkisi ve kapsamı giderek genişlemekte. Bu başarılı fırlatma, SpaceX’in uzay teknolojilerindeki lider konumunu pekiştirmekte ve şirketin hedeflerine emin adımlarla ilerlemesine yardımcı olmaktadır. Elon Musk ve SpaceX ekibi, gelecekte daha da büyük başarılara imza atmayı hedeflemekte ve uzay teknolojileri alanında devrim niteliğinde adımlar atmaya devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SpaceX, Starlink Projesi kapsamında 20 yeni uyduyu yörüngeye fırlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!