USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Soyu Tükenmiş Huia Kuşunun Tüyü Rekor Fiyata Satıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Zelanda’nın soyu tükenmiş huia kuşuna ait nadir bir tüy, açık artırmada çok yüksek bir fiyata satıldı. Tüy, 28 bin 365 ABD dolarına alıcısına ulaştı. Bu satış, dünyanın en pahalı tüyü olarak tarihe geçti ve altınla kıyaslanacak derecede değerli bir obje olduğunu kanıtladı.

Satış öncesinde, huia kuşuna ait tüyün 2 bin ila 3 bin dolar arasında bir fiyatla alıcı bulması bekleniyordu. Ancak gerçekleşen satış, bu tahminlerin oldukça üzerinde bir miktarla sonuçlandı. Daha önceki rekor satış ise 2010 yılında gerçekleşmişti. O zamanki rekor, 8 bin 400 dolara satılan başka bir huia tüyünün fiyatıydı.

Satılan tüyün ağırlığı yaklaşık 9 gram olarak belirlendi ve bu da onu altından daha değerli bir obje haline getirdi. Gram başına fiyat olarak bakıldığında, tüyün değeri 5 bin 169 dolara denk geliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, altının gramı 127 dolardır. Huia kuşu, güzel ötüşü ve siyah parlak tüyleriyle tanınan ve nesli tükenmiş bir wattlebird türüdür.

Huia kuşunun son teyit edilen görüşü 1907 yılına dayanıyor ancak bazı kaynaklar, bu tüyün 1920’lere kadar varlığını sürdürebileceğine inanıyor. Huia kuşunun beyaz uzun kuyruk tüyleriyle de dikkat çektiği bilinen bir gerçektir. Yeni Zelanda’nın yerli türlerinden olan huia kuşu, bir zamanlar adanın en büyük wattlebird türü olarak biliniyordu ve tüyleri oldukça nadir ve değerli kabul ediliyordu.

Sonuç olarak, soyu tükenmiş bir kuşa ait olan ve dünyanın en pahalı tüyü olarak değerlendirilen bu huia tüyü, nadirliği ve tarihi önemi sebebiyle büyük bir ilgi görmüş ve yüksek bir fiyatla sahibini bulmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Soyu Tükenmiş Huia Kuşunun Tüyü Rekor Fiyata Satıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!