G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,44
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,45
GR. ALTIN2.869,44
BTC2.160.704,28

Sosyal Medya Platformları İsrailli Hesapları Engelliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının dünyaya duyurulmasında önemli bir rol oynayan sosyal medya platformları ve teknoloji şirketleri, dezenformasyon yapan İsrailli hesapları engellemeye başladı. Sosyal medya, İsrail saldırılarının başından bu yana etkin bir mecra olmuş ve manipülasyon vakalarıyla gündemde yer almıştır. Özellikle Meta, TikTok, Google gibi platformların kullancılara değil, algoritmaların belirlediği gündemi yayma çabaları eleştirilere neden olmuştur. Kasım 2023’te Forbes’ta yayınlanan bir haberde Meta ve TikTok’un İsrail’den gelen taleplerin büyük çoğunluğuna olumlu yanıt verdiği belirtilmiştir.

Savaşın başlamasından bu yana gazeteciler ve sanatçılar sosyal medya platformlarını kullanmaktan kaçınırken, dünya genelinde kullanıcılar Gazze’deki saldırılara tepki göstermeye devam etmiştir. Özellikle Instagram üzerinden milyonlarca kullanıcı, İsrail’in Filistinlilerin kamplarına saldırısını kınayan paylaşımlar yapmış ve platform bu tür içeriklere sansür uyguladığı iddialarıyla karşı karşıya kalmıştır. Facebook, Instagram, Threads ve WhatsApp gibi platformların sahibi olan Meta, İsrail ile bağlantılı dezenformasyon yapan hesapları kaldırmış ve politikalarını ihlal eden 510 Facebook hesabı ile 32 Instagram hesabını kapattığını duyurmuştur.

Ayrıca, ABD merkezli OpenAI firması da İsrail ve diğer ülkelerden gelen dezenformasyon kampanyalarıyla bağlantılı hesapları engellemiştir. Yapay zeka araçlarını kullanarak gizli etki kampanyaları düzenleyen İsrailli ve diğer ülkelerden kuruluşların hesaplarına müdahale edilmiştir. OpenAI’nın raporunda, İsrailli “STOIC” şirketinin yanı sıra Rus, Çin ve İran ağlarının faaliyetlerinin de kesintiye uğratıldığı belirtilmiştir.

Bu gelişmeler, sosyal medya platformlarının ve teknoloji şirketlerinin dezenformasyonla mücadelede daha etkin bir rol üstlendiğini göstermektedir. Özellikle İsrail ile bağlantılı hesapların kapatılması, gerçek bilgiye ulaşılmasını ve yanlış bilgilerin yayılmasını engellemeyi amaçlamaktadır. Sosyal medya platformları, dezenformasyonla mücadele konusunda daha fazla sorumluluk almaya devam edecek gibi görünmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Platformları İsrailli Hesapları Engelliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!