USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,51
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.249.643,54

Sosyal Medya Fenomeni Candan Kardeşler Tutuklandı: Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moda yarışması programlarıyla tanınan sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler, 16 Kasım 2023 tarihinde ‘Kara para aklama’ ve ‘Suç örgütüne üye olma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Bahar Candan, bugün cezaevinde kendisine zarar vererek Silivri Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiş ve tedavi altına alınmıştır. Kardeşi Nihal Candan ise sağlık sorunları sebebiyle 37 kiloya kadar düşünce tahliye edilmiştir.

Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin soruşturması tamamlanmış ve hazırlanan iddianamede Alisya Bahar Candan’ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek’in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmiştir. İddianamede, tutuklu şüpheli Gülnihal Çiçek’in tutukluluk süresinin dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtilmiştir. Örgüt lideri Onur Apaydın ve İlker Oflu’nun yönetimindeki suç örgütünün vatandaşları araç satışı adı altında dolandırdığı ifade edilmiştir.

Bahar ve Nihal Candan’ın suç örgütünde etkin rol oynadığı iddianamede belirtilmiştir. Örgüt lideri Onur Apaydın’ın ‘gizli muhasebeci ve kasa’ konumunda olan Bahar Candan üzerinden suç gelirlerini akladığı ve banka işlemlerini gerçekleştirdiği tespit edilmiştir. Ayrıca örgütün mağdur temin etme görevlisi Hacı İsrafil Sağlam, Nihal Candan’ın örgüt lideri sevgilisi olduğunu ve diğer şüphelilerin saygı gösterdiğini ifade etmiştir.

Bahar Candan’a ‘suç örgütüne üye olma’ suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, ‘kamuya ait kurum çalışanıymiş gibi tanıtma ve dolandırıcılık’ suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla hapis cezası talep edilirken, Nihal Candan’a aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. Diğer 20 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası talep edilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sosyal Medya Fenomeni Candan Kardeşler Tutuklandı: Şok Detaylar Ortaya Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!