G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,01
CNY4,81
GBP44,44
EURO/USD1,08
BIST8.838,60
Petrol75,98
GR. ALTIN3.022,53
BTC2.308.543,01

Şok Gelişme: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı Sonrası Tarihi Açıklama Kapıda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Öcalan’a Yönelik Çağrısı Gündemde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik yaptığı çağrının yankıları sürmeye devam ederken, yeni gelişmelere dair bazı iddialar gündeme geldi. Gazeteci İrfan Aktan, Artı TV’de katıldığı bir programda, yarın önemli bir olay yaşanabileceğini belirtti. Aktan, “Öncelikle hükümetten bir açıklama gelebilir. İkinci olarak Kandil’den bir açıklama olabilir. Ancak bana göre, en olası durum Öcalan’dan bir açıklama gelmesidir” ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık da, önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmelerin yaşanabileceğini söyledi.

Bahçeli’nin Çıkışı Tartışmalara Yol Açtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Öcalan’a yönelik dikkat çeken bir çağrı yaptı. Bahçeli, Öcalan’ın örgütün sona erdiğini TBMM kürsüsünden açıklaması gerektiğini savundu. Bahçeli’nin ifadeleri oldukça dikkat çekiciydi: “Eğer terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen sona erdiğini ve örgütün kapatıldığını açıklasın. Bu irade ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılsın ve yararlanmasının önündeki engeller kaldırılsın. Ne Kandil ne de Edirne, adres İmralı’dan DEM’e uzansın; bu ağır ve tarihi terör sorununu ülke gündeminden tamamen çıkaralım. Hodri meydan, buna varız.”

Gelecek Günlerde Olası Gelişmeler

Gazeteci İrfan Aktan, Artı TV’de katıldığı bir programda bunun yanı sıra çarpıcı bir iddiada bulundu. “Bugün aldığım bir bilgiye göre, yarın bugünkü duruma benzer bir gelişme yaşanacak” diyen Aktan, Kürt siyasetinden önemli bir kişinin kendisine yarın için çok önemli bir gelişmenin olabileceğini aktardığını söyledi.

Aktan, yarının Bahçeli’nin sözlerinin yankı bulacağı bir gün olabileceğini ifade ederek, “Ne olabilir? Hükümetten bir açıklama gelebilir, Kandil’den bir cevap gelebilir. Zira onlar da bugüne kadar bütünlüklü bir değerlendirme yapmadı. Ama bence daha olası olan, Öcalan’dan bir açıklama gelmesidir” şeklinde konuştu.

Sakık’tan Önemli Değerlendirmeler

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Bahçeli’nin Öcalan’a yönelik sözlerine dair T24’ten Candan Yıldız’a açıklamalarda bulundu. Sakık, Bahçeli’nin ifadelerini değerlendirirken, "Bu topraklarda konuşmak iyidir. Bahçeli’nin sözlerinin içinin doldurulması ve ret ve inkardan müzakere aşamasına geçişin göstergesi olması gerekiyor” dedi.

Sakık, sorunların konuşarak çözülebileceğine inandığını belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu topraklarda konuşarak her türlü sorunumuzu çözebiliriz. Bahçeli’nin Öcalan’a dair söylediklerine hiç şaşırmadım. Önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmelerin yaşanma ihtimalini yüksek görüyorum. Bekleyeceğiz, göreceğiz."

Bahçeli’nin tarihi çıkışının ardından, gözler şimdi Öcalan’dan gelebilecek olası bir açıklamaya çevrildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şok Gelişme: Bahçeli’nin Öcalan Çağrısı Sonrası Tarihi Açıklama Kapıda!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!