G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,82
GBP45,34
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,92
GR. ALTIN2.833,81
BTC2.146.296,58

Sinema Dünyasını Yasa Boğan Ünlü Yapımcı Arif Keskiner Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü sinema yapımcısı Arif Keskiner, vefat etti. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı, Arif Keskiner’in ölümüyle ilgili sosyal medyada bir açıklama yaptı. Arif Keskiner, Türk sinemasında önemli yapıtlara imza atmış bir isimdi. Keskiner, İstanbul’da doğdu ve gençlik yıllarında Beyoğlu’nda sanat ve edebiyat çevresinin nabzını tuttu. İstanbul Sultanahmet Ticaret Lisesi ve İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu mezunu olan Keskiner, askerlik görevini tamamladıktan sonra bir süre Yılmaz Güney ile çalıştı. Ardından Ağaoğlu Yayınevi’nin müdürü olarak görev yaptı.

Arif Keskiner, Türkiye’ye döndükten sonra fotoroman yapımcılığı, senaristlik ve yönetmenlik yaptı. Otobüs, Kapıcılar Kralı, Selvi Boylum Al Yazmalım, Maden, Köşeyi Dönen Adam ve Piyano Piyano Bacaksız gibi filmlerin prodüktörlüğünü üstlendi. Ayrıca Yılanı Öldürseler ve Piyano Piyano Bacaksız filmlerinin senaryo yazımına da katıldı. Halit Çapın’ın Bay Alkolü Takdimimdir adlı hayat hikayesinden TRT’ye üç bölümlük diziyi çekti ve Bizi Güldürenler dizisini yaptı.

Arif Keskiner, Çiçek Bar olarak da bilinen Sinema Sevenler Derneği Lokali’ni açarak tüm sinemacıların ve sanatçıların uğrak yeri haline getirdi. Nebil Özgentürk, Arif Keskiner’in birçok kişi için bir abi ve hocası olduğunu belirtirken, onun kaybıyla sinema dünyasının büyük bir değerini yitirdiğini ifade etti.

Arif Keskiner, Türk sinemasına birçok önemli yapıt kazandırmış, sektörde önemli bir isim olmuştur. Ölümü sinema dünyasında derin üzüntü yaratmıştır. Keskiner’in dostları ve sevenleri onun anısını daima yaşatacak ve Türk sinemasındaki yerini daima hatırlayacaktır. Arif Keskiner’in 86 yaşında, sinema dünyasına büyük katkılar sağlamış bir isim olarak hayata veda ettiği belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinema Dünyasını Yasa Boğan Ünlü Yapımcı Arif Keskiner Hayatını Kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!