USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Sinan Ateş Cinayeti Soruşturması: 22 Kişi Tutuklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinan Ateş ve Selman Bozkurt, 30 Aralık 2022 tarihinde Çankaya ilçesindeki Kızılırmak Mahallesi’nde bulunan bir binadan çıktıktan sonra motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bu saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı ile birlikte, Doğukan Çep, Tolgahan Demirbaş, Emre Yüksel ve avukat Serdar Öktem ile 3 polis dahil olmak üzere toplam 22 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Delillerin incelenmesi ve şüphelilerin tutuklulukta geçirdikleri süre dikkate alınarak, tutuklu 22 şüphelinin dosyası ayrıldı. Bu şüpheliler hakkında ‘tasarlayarak öldürme’, ‘öldürmeye teşebbüs’, ‘suça azmettirme’ ve ‘suça yardım etme’ suçlarından iddianame hazırlanarak Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Toplam 39 şüpheliden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen 17 şüphelinin soruşturması ayrı bir dosya üzerinden sürdürülüyor. Cinayetle ilgili yeni gelişmeler arasında, 5 şüphelinin ifade verdiği de öğrenildi.

Sinan Ateş’in ölümünün üzerinden 1 yıl geçmesinin ardından anma törenleri düzenlendi. Eşi ise tüm faillerin bir an önce yakalanmasını istedi.

Sinan Ateş cinayetinde yaşanan gelişmeler ve tutuklanan şüphelilerle ilgili detaylar, soruşturmanın devam ettiği ve adaletin sağlanması için çalışmaların sürdüğü vurgulanmaktadır. Cinayetin detayları ve delillerin incelenmesiyle birlikte adaletin gecikmeden yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Öte yandan, cinayetle ilgili hala açıklanmayan detaylar ve soru işaretleri de bulunmaktadır. Sonraki adımlarda da soruşturmanın titizlikle sürdürülmesi ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sinan Ateş Cinayeti Soruşturması: 22 Kişi Tutuklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!