G-QXXHXL9JW0
USD34,14
EURO37,95
CNY4,85
GBP45,63
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol73,39
GR. ALTIN2.881,80
BTC2.152.826,39

Simpsonlar’ın Geleceği Bile Öngördüğü Bu İlginç Olaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en uzun soluklu dizisi olan Simpsonlar, birçok gerçek olayı önceden tahmin etmesiyle dikkat çekiyor. Dizi, corona virüs, akıllı saat, Yunanistan’ın borç temerrüdü gibi olayları öngörmesinin yanı sıra daha sonraki olaylar hakkında da iddialar ortaya atılmıştır. Bunlardan biri de Baltimore Limanı’ndaki köprü çökmesi olayıdır. Bir geminin köprüye çarpması sonucu yaşanan kazayı Simpsonlar dizisinin önceden işaret ettiği iddia edildi ancak bu iddia, yapay zeka destekli bir video olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan, milyarder Elon Musk’un Twitter’ı satın almasından sonra yaşanan değişiklikler, Simpsonlar dizisinde önceden tahmin edilmiş olabileceği konuşulmaya başlandı. Dizinin eski bölümlerinde benzer semboller ve isimler kullanıldığı gözlemlendiği için Twitter’ın logosunun değiştirilmesiyle ilgili tahminler yapılıyor.

Dizinin hayranları arasında Metaverse dünyasının da önceden tahmin edildiği kanısı hakimdir. Metaverse olarak adlandırılan sanal gerçeklik dünyasının, Simpsons dizisinin 2011 yılında yayınlanan bir bölümünde işlendiği ve Lisa Simpsons’ın sanal gerçeklik içine girdiği sahnelerde bu konunun ele alındığı belirtilmiştir.

Simpsons dizisi ayrıca, Sir Richard Branson’ın uzaya çıktığı anı görsel olarak önceden tasvir ettiği iddiasıyla gündeme gelmiştir. Ayrıca Kamala Harris’in yemin töreninde giydiği kıyafet ile Lisa Simpson’ın başkan olduğu hayalî senaryoda giydiği kıyafet arasındaki benzerlikler de dikkat çekmiştir.

Sosyal medyada en çok paylaşılan görseller arasında biri de ABD’deki Kongre Binası işgali olayını ve Beyrut’taki patlama olayını tasvir eden görüntüler ile Simpsonlar’da benzer sahnelerin yer aldığı görsellerdir.

Sonuç olarak, Simpsonlar dizisinin değişik olayları önceden tahmin ettiği yönündeki iddialar devam etmektedir. Tom Hanks’in corona virüsüyle ilgili bölümü ve kripto para birimleri hakkındaki tahminleri gibi birçok konuda da dizinin ileriye dönük bakış açısının çarpıcı bir şekilde gerçekleştiği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Simpsonlar’ın Geleceği Bile Öngördüğü Bu İlginç Olaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!