G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Sembolik Nikahla Eşeklerin Nesli Korundu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eşeklerin neslinin tükenmesini engellemek amacıyla düzenlenen sembolik nikah töreni, Ortaköy Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Türk Halk Müziği sanatçısı Aydın Aydın’ın da katıldığı etkinlikte, eşekler gelinlik ve damatlık giydirilerek süslendi. Gelin alınarak traktör kasasına bindirilen dişi eşek, nikahın yapılacağı alana taşınırken, durdurulan araçlara para dağıtıldı. Sembolik nikah memuru ve şahitler eşekler önünde evlilik kıyarken, Köy Muhtarı Halime Kaya tarafından altın hediye edildi. Eşeklere nal takan Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, katılımcılara eşeklere saygı duyulması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan, Köy halkı eşeklere sebzeler ve ot ikram ederek balayına uğurladı. Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce ve Mahalle Muhtarı Halime Kaya, eşeklerin yaşatılması ve nesillerinin devam etmesi gerektiğini belirtti. Türk Halk Müziği şarkıcısı Aydın Aydın ise her yıl ‘Helalleşme Günü’ adını verdiği etkinlikte eşeklerle düet yaparak onlarla helalleştiğini dile getirdi. Eşeklerin insanlar için önemlerine vurgu yapan Aydın Aydın, hayvanlara saygı duyulması gerektiğini ifade etti.

Bölge halkından konuşan Süleyman Uslu ve Emin Kahraman, eşeklerin sayısının azaldığını ve çocukların eşekleri görmediğini belirtti. Çocukluğunda eşeklerle çalışan Emin Kahraman, eşeklere borçlu olduklarını ve onların neslinin devam etmesi için nikah kıydıklarını açıkladı. Son olarak, DHA kaynaklıhaberde belirtilen etkinliğin amacı eşeklerin neslinin devam etmesini sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak olarak açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sembolik Nikahla Eşeklerin Nesli Korundu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!