G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,08
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.146.607,20

Şeki’de Azerbaycan mutfağının maketleri sergileniyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şeki şehri, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehir konumunda. Bu şehirde yaşayan 60 yaşındaki Azizli, kendisine tahsis edilen müzede Azerbaycan mutfağından yemek, tatlı ve içeceklerin maketlerini sergiliyor. Azizli’nin el işçiliğiyle plastik, karton ve silikon gibi çeşitli materyallerden yaptığı maketler, gerçek yemeklere birebir benzeyen detaylarıyla müzenin ziyaretçileri tarafından ilgiyle inceleniyor.

Azizli’nin müzede sergilediği yaklaşık 100 yemek maketi arasında kebaplardan pilavlara, tencere yemeklerinden tatlılara, salatalardan içeceklere kadar çeşitli seçenekler bulunuyor. Azizli, uzun yıllar profesyonel ressamlık yaptığı eğitimi sayesinde televizyonlardaki yemek programlarından esinlenerek yemek maketlerini üretmeye karar verdiğini belirtiyor.

Azizli, ilk olarak Şeki’ye özgü helva maketini yaparak sergilemeye başladı ve Şeki’ye gelen misafirlerin ilgisini çekti. Azerbaycan mutfağı üzerinde yoğunlaştığı çalışmalarında, şehrin zengin yemek kültürünü müzik aracılığıyla tanıtmayı amaçladığını ifade ediyor.

Azizli’nin müzesi, turistlerin dikkatini çekiyor ve özellikle Şeki’ye gelen yabancı misafirlerin ilgisini çekiyor. Azizli, maketleri zaman zaman Şeki’de ve şehir dışında da sergilediğini ve turistlere maketlerin gerçek olmadığını belirttiğini söylüyor. Turistlerin bazen kendisini aşçı sanıp yemek tarifi sorması ise onun çalışmalarının gerçekçiliğini gösteriyor.

Azizli, Azerbaycan mutfağının zengin çeşitliliğini yansıtan maketlerin dünya mutfağıyla da buluşmasını hedeflediğini belirtiyor. Azizli’nin el emeği göz nuruyla hazırladığı maketler, Şeki’nin yemek kültürünü ve mirasını gelecek nesillere taşıyan bir yapıya sahip. Azizli’nin müzesi, ziyaretçilerin damak tadını değil görsel zevklerini beslemeyi hedefliyor ve Şeki’nin tanıtımına önemli bir katkı sağlıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şeki’de Azerbaycan mutfağının maketleri sergileniyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!