G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı’nda İlk Safha Başarıyla Gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın ilk safhası 11 Haziran 2024 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi. İlk safha kapsamında, KKTC hava sahasında bir yolcu uçağının simüle edilmiş tehlike sinyalini vermesiyle başlayan tatbikatta, Uydu Destekli Arama ve Kurtarma sistemi devreye girdi. Bu sisteme göre, tehlike sinyali AAKKM tarafından alındıktan sonra KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı faaliyete geçirilerek bölgeye sevk edilen ekiplerle arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Aynı zamanda T.C. Arama Kurtarma Teşkilatı da destek talebi üzerine faaliyete geçirilerek olay yerine ek ekipler sevk edildi.

T.C. Arama Kurtarma Teşkilatı, iki Arama Kurtarma Uçağı, bir Arama Kurtarma Helikopteri, bir İHA ve bir Arama Kurtarma Timi ile olay yerine intikal etti. Tatbikat sırasında, arama kurtarma uçak ve helikopterleri kaza yapan uçağı buldu ve AKİP ekibi tarafından kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Müdahale sonucunda kazazedelerin Güv.K.K.lığı ve T.C. S.G.K.lığı helikopterleri ile tahliyeleri sağlandı. Daha sonra kaza bölgesine gelen A/K unsurları koordineli bir şekilde müdahale etti.

Yangına müdahale edilirken ve alan araması sırasında yaralıların kurtarılması için ekipler yoğun çaba harcadı. Tatbikatın ikinci aşaması ise deniz safhası olup, Gazimağusa açıklarında gerçekleştirilecektir. Bu aşamaya Türkiye Cumhuriyeti Savunma ve İçişleri Bakanlıklarından katılım olacak.

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından organize edilen tatbikat, Türkiye ve KKTC arasında işbirliğinin önemini vurgulamaktadır. Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlanması, benzer durumlarda hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale etme kapasitesini artırmaktadır. Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Davet Tatbikatı’nın gelecek aşamaları ile ilgili gelişmeler yakından takip edilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şehit Teğmen Caner Gönyeli Tatbikatı’nda İlk Safha Başarıyla Gerçekleştirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!