G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,51
CNY4,84
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST9.030,54
Petrol75,34
GR. ALTIN2.871,84
BTC2.120.139,36

Seçim Sonrası Arıların Başında: Fatih Maçoğlu, Bal Üretimine Dönüş Yaptı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fatih Maçoğlu, Yeni Mesleğiyle Doğal Üretime Geçiş Yaptı

31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye Komünist Partisi’nin Kadıköy adayı olarak yarışan Fatih Maçoğlu, elde ettiği yüzde 10.02 oy oranıyla seçimleri üçüncü sırada tamamladı.

2014 yılında Ovacık ve 2019 yılında Tunceli Belediyeleri’ni kazanarak dikkat çeken bir siyasi figür haline gelen Maçoğlu, seçimlerin ardından gündemden uzaklaşarak yeni bir meslek edinmeye başladı. İstanbul’daki seçimlerin ardından Tunceli’ye dönen Maçoğlu, sosyal medya hesabından yeni işine dair duyurular yaparak takipçileriyle paylaştı.

Bal Üretimi ile Doğal Gıda Hedefi

Ovacık Doğal Kooperatifi’nin bir parçası olarak Türkiye genelinde bal üretimine değinen Maçoğlu, şu anda 30’dan fazla bölgede şube açtıklarını açıkladı. 55 yaşındaki deneyimli siyasetçi, son günlerde arı yetiştiriciliği yaptığı anları paylaşarak, “Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kolektif üretim çalışmalarımız hız kazanıyor. Arı bakımı yaparak, kovanları bölüp, arılarımızı bal üretimi için yüksek rakımlı yaylalara göndereceğiz. Ekolojiyi savunan ve doğayı koruyan üretim biçimlerini destekleyecek ve bu sürecin bir parçası olacağız” şeklinde ifadeler kullandı.

Ünlü İsimlerden Destek Aldı

Maçoğlu, son paylaşımında ünlü sanatçı Erdal Erzincan ve eşi Mercan Erzincan’ın kendilerine destek verdiklerini belirtti. Yaklaşık 8 yıl önce yerli tohumları koruma misyonu ile yola çıktıklarını vurgulayan Maçoğlu, “Amaçlarımız arasında sağlıklı gıda üretimini desteklemek ve doğanın bilinçsizce talan edilmesini önlemek var. Bugüne kadar 30’a yakın kooperatif şubesi ve yüzbinlerce üretici ile doğal üretimi desteklemeye devam ediyoruz. Ovacık Doğal Kooperatifi’nin yanı sıra ülkemizin birçok bölgesinde de doğal tarım için mücadele eden üreticiler bulunuyor. Bu çabayı çok anlamlı ve değerli buluyoruz. Coğrafyamızın neresinde olursa olsun, sağlıklı gıda hakkını savunan tüm üreticilere ve bu üretimi destekleyen Erdal Erzincan ve Mercan Erzincan başta olmak üzere tüm aydınlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Fatih Maçoğlu’nun bu yeni girişimi, doğal tarım ve sürdürülebilir gıda üretimi konularındaki çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Seçim Sonrası Arıların Başında: Fatih Maçoğlu, Bal Üretimine Dönüş Yaptı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!