G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor! Son Dakika Açıklama Geldi.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Schengen vize ücretlerinde her 3 yılda bir artış yapılması kararı, 2020 yılında 60 avrodan 80 avroya yükseltilmişti. Avrupa Birliği Komisyonu, 2 Şubat tarihinde vize ücretlerinde yeni bir artış olacağını duyurdu. Resmi tarih henüz açıklanmasa da, artışın Aralık 2023’te gerçekleşeceği belirtiliyor.

Bu karar, Schengen Vize Kanunu gereği her 3 yılda bir AB vize ücretlerinin gözden geçirilmesi zorunluluğundan kaynaklandı. Artışın ana sebepleri arasında enflasyon ve memur maaşları gösteriliyor.

Slovenya Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Komisyonu’nun Schengen vize ücretlerine yüzde 12’lik bir zam yaparak 90 avroya çıkardığını duyurdu. Yetişkinler için vize ücreti 90 avro olurken, 6-12 yaş arası çocukların vize ücreti 45 avroya yükseltildi. Ayrıca AB üyesi olmayan ve geri kabul anlaşmalarını ihlal eden ülkelerin vatandaşları, 135 veya 180 avro vize ücreti ödemek zorunda kalacaklar.

Schengen vizesi, Avrupa Birliği’nin vize politikası kapsamında, AB üyesi olmayan ülkelerin vatandaşlarına Avrupa Birliği içerisinde seyahat etme hakkı tanımaktadır. Vize almak isteyen kişiler, belirli bir ücret ödeyerek başvuruda bulunmak zorundadır. Her 3 yılda bir yapılan zam, vize ücretlerinde belirli bir artışı beraberinde getirmektedir.

Schengen vize ücretlerine yapılan artışın önümüzdeki dönemde seyahat edecek olan vatandaşları etkileyeceği düşünülmektedir. Bu nedenle, Schengen vizesine başvurmadan önce güncel ücretler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Avrupa Birliği Komisyonunun vize ücretlerinde yapacağı artışın detayları yakın zamanda açıklanacak olup, bu değişikliklerin seyahat planlarını etkileyebileceği unutulmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Schengen Vize Ücretlerine Zam Geliyor! Son Dakika Açıklama Geldi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!