G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

Saraç Roket Takımı: Teknofest Roket Yarışması’nda Alçak İrtifa Finale Kalanlar Arasında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 Teknofest Roket Yarışması Alçak İrtifa Kategorisi finaline kalan Saraç Roket Takımı, Defence Turk’e kulübünün amacını ve misyonunu, geçmiş projelerini, üye profillerini, hedeflerini ve sektöre olan katkılarını anlattı. Takımın 5. jenerasyon üyeleri, hareket noktalarının Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu olduğunu belirtti ve lise yıllarında deneyim kazanma ve kendilerini geliştirme amacıyla yola çıktıklarını ifade etti.

Takımın misyonu ve vizyonu hakkında konuşurken, Kennedy Uzay Merkezi’ndeki bir fırlatmayı izlerken yaşadıkları bir anıyı paylaşan takım üyeleri, amcanın kendilerine yönelik umut dolu sözlerinin misyonlarını ve vizyonlarını yansıttığını belirtti. Geçmiş yıllarda Teknofest Roket Yarışması’nda başarılı bir performans sergileyen takım, 2022’de vektörel itki sistemleri üzerine çalışarak kendi prototipini geliştirdi ve şu an 2024 roketi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Saraç Roket Takımı, 15 kişiden oluşan geniş bir ekip olarak, lise öğrencilerinden oluşuyor ve farklı alanlarda yarışmaları destekliyor. Takım üyeleri, gelecek hedefleri arasında Robolig ve Efficiency Challenge gibi farklı kategorilerde yer almaktan da bahsetti. Eğitim süreçlerinde TEKNOFEST gibi etkinliklerin önemli bir rol oynadığını vurgulayan takım üyeleri, alanlarında tecrübe kazanarak gelecekleri hakkında daha net kararlar verebildiklerini ifade etti.

Savunma sanayii ve teknoloji alanındaki çalışmalarının Türkiye’nin kendi kendine yeterli ve bağımsız bir pozisyon elde etme hedefini desteklediğini belirten Saraç Roket Takımı, bu doğrultuda atacakları her adımın ülkenin uluslararası rekabet gücünü artırmaya yardımcı olduğunu dile getirdi. Takım, okurlara ve sektör paydaşlarına, milli teknoloji hamlesine destek olma çağrısında bulunarak ülkenin teknoloji alanında güçlü bir lider olması için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı. Defense Turk ise söyleşiye son verirken, bu tür teknoloji takımları ve savunma kulüpleriyle iletişimi sürdürme ve destekleme sözü verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saraç Roket Takımı: Teknofest Roket Yarışması’nda Alçak İrtifa Finale Kalanlar Arasında

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!