USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.247.802,79

Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen otomobil faciası: Ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da meydana gelen kaza sonucunda otomobilin sulama kanalına düşmesiyle Özlem Çetin (31) ve 5 çocuğunun hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak sürücü Hasan Çetin (39) hakkında açılan dava, 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle devam ediyor. İddianamede, Hasan Çetin’in otomobilin açılır tavanını özellikle açarak su dolmasına sebep olduğu ve kanal çevresinde tellerin olmayışının şüphe uyandırdığı belirtiliyor.

Kaza, 6 Mayıs 2023 tarihinde Ulubağ Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Hasan Çetin’in kullandığı 31 B 7008 plakalı otomobil, içerisinde eşi Özlem (31) ile çocukları Asmin (11), Aysun (9), Ecem (5), İbrahim (4) ve Müslüm’ün (1) bulunduğu DSİ’ye ait sulama kanalına uçtu. Ekipler tarafından yapılan kontrolde, araçta anne ve 5 çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Sürücü Hasan Çetin, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken, Özlem Çetin’in ailesi Hasan Çetin’i suçlayarak cinayet iddiasında bulundu. Geçen yıl aralık ayında gözaltına alınan Hasan Çetin, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Yeni iddiaların ortaya çıkmasıyla bir kez daha gözaltına alınan ve tutuklanan Hasan Çetin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

İddianamede, Hasan Çetin’in eşiyle çocuklarının bulunduğu sırada evini yakmaya teşebbüs ettiği ve Özlem Çetin’i darbettiği belirtiliyor. Çetin’in bölgede keşif yaptığı ve fren izlerinin bulunmaması da dikkat çekiyor. Ayrıca otomobilin düşük hızda olduğu ve kendi imkanlarıyla kanaldan çıktığı iddianameye yansıyor.

Hasan Çetin’in olaydan 5 ay sonra otomobili gelin arabası olarak kullanmasının şaşırtıcı olduğu vurgulanırken, aynı zamanda aracın düştüğü kısımda tellerin bulunmaması da şüphe uyandırıyor. Cumhuriyet savcısı, Hasan Çetin’e ‘alt soya ve çocuğa karşı tasarlayarak kasten öldürme’ ve ‘eşe karşı tasarlayarak kasten öldürme’ suçlarından 6 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediyor. İddianame, 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şanlıurfa’da sulama kanalına düşen otomobil faciası: Ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle dava açıldı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!