G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Samsun’da Sınav Skandalı! Kopya Çetesi Yakalandı ve Gözaltına Alındı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Canik ilçesinde bulunan bir lisede dün gerçekleştirilen sürücü belgesi sınavında yaşanan kopya skandalı polis ekiplerinin dikkati sayesinde engellendi. G.K isimli kadın, sınava gizlediği kopya düzeneği ile girerken, T.A. ve M.T. adlı kadınlar da düzenek aracılığıyla cevapları almak istiyordu. Ancak polis ekipleri, bu durumu fark ederek üç kadını olay yerinde yakaladı. Yakalanan kadınlar, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

İfadeleri alınan kadınlar, daha sonra serbest bırakıldı. Sürücü belgesi sınavına yapılan kopya girişimi ile ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, konuyla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. Sınava kopya düzenekleriyle girmeye çalışan kadınların hangi yöntemleri kullandığı ve sınavda ne şekilde kopya çekmeye çalıştığı araştırılıyor.

Öte yandan, sınavda kopya çekme girişiminde bulunan kadınlara yönelik olarak yasal işlem yapılacağı belirtildi. Kopya çekme girişimi sınavın güvenilirliğini sarsarken, polis ekipleri benzer durumların önüne geçmek için gerekli tedbirleri almaya devam edecek.

Bu tür olayların öğrenciler arasında yaygınlaşmaması ve sınav sırasında hile yapılmasının önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınacak. Eğitim ve sınav süreçlerinde hile ve kopya gibi durumların yaşanmaması için eğitim kurumları ve polis ekipleri iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürecek. Sınav güvenliğine verilen önem kapsamında benzer durumların yaşanmaması için çalışmalar titizlikle yürütülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Samsun’da Sınav Skandalı! Kopya Çetesi Yakalandı ve Gözaltına Alındı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!