G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa İçin Dev Proje: 400 Yataklı Hastane Yolda

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son İstanbul ziyaretlerinden birinde Bayrampaşa ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bayrampaşa’da bulunan Yıldırım Mahallesi Barbaros Camii’nde cuma namazını kılan Bakan Koca, daha sonra Ali Fuat Başgil Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret etti.

Bakan Koca’nın ziyareti sırasında bir giyim ürünleri satıcısı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde geçirdiği ameliyat ve hastane hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Koca, Bayrampaşa’ya yeni bir hastane yapılacağını duyurarak, şehir hastanelerinin sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Bayrampaşa’ya yapılacak 400 yataklı yeni hastanenin çok daha büyük bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade etti.

Bakan Koca, Bayrampaşa’da yapılacak olan hastane hakkında detaylı bilgi verdi. Yeni hastanenin 400 yataklı, 100 yoğun bakım yatağı olan üçüncü basamak bir hastane olacağını belirtti. Hastanenin inşaatının 2025 yılı aralık ayında tamamlanması planlanıyor. Ayrıca, hastanenin depreme dayanıklı olarak inşa edileceği ve 256 izolatörle donatılacağı bilgisini paylaştı.

Bakan Koca, Türkiye genelindeki yoğun bakım doluluk oranları hakkında da bilgi verdi. Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranının %69 olduğunu, İstanbul’da ise %72 olduğunu açıkladı. Ancak, son dönemlerde yoğun bakım ve servis doluluk oranlarında bir düşüş yaşandığını belirtti.

Randevu sistemi ile ilgili sorunların çözümü üzerine çalıştıklarını ifade eden Bakan Koca, vatandaşların randevularına uymadığı durumları engellemek için çeşitli adımlar attıklarını belirtti. Son olarak, randevusunu almasına rağmen gelmeyen hastaların haklarının gasp edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşların üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini söyledi. Gelecek aya kadar randevusunu alıp gelmeyen hastalar için çözüm çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bayrampaşa İçin Dev Proje: 400 Yataklı Hastane Yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!