G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.345.883,31

Saç dökülmesini durdurmanın sırrı: Eksikliklerini hemen gider!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmesi özellikle erkeklerde 30’lu yaşlardan itibaren artarak devam edebiliyor. Bunların başlıca sebebi genetik olsa da vitamin eksikliği de buna neden olabiliyor. Sağlıklı ve güçlü saçlara sahip olmak için vitaminlerin rolü büyüktür, bu nedenle eksikliklerini gidermek saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olabilir.

SAÇ DÖKÜLMESİNE NEDEN OLAN VİTAMİN EKSİKLİKLERİ

  1. D Vitamini Eksikliği: Güneş ışığıyla sentezlenen D vitamini, saç büyümesi için kritik önem taşır. Eksikliği, saç dökülmesine, kırılganlığa ve matlığa neden olabilir.

  2. Demir Eksikliği: Demir, oksijen taşınması ve hücre fonksiyonları için gereklidir. Eksikliği, saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine yol açabilir.

  3. Biotin (B7) Eksikliği: Saç, cilt ve tırnak sağlığı için önemli olan biotin eksikliği, saç dökülmesinin ve tırnak kırılmasının en önemli nedenlerinden biridir.

  4. Çinko Eksikliği: Bağışıklık sistemi ve kolajen sentezi için gerekli olan çinko eksikliği, saç dökülmesine ve cilt problemlerine yol açabilir.

  5. B12 Vitamini Eksikliği: Sinir sistemi ve kan hücreleri için önemli olan B12 vitamini eksikliği, saç dökülmesi, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilere neden olabilir.

  6. Saç Dökülmesine Karşı Önlem: Sağlıklı ve dengeli beslenme, vitamin eksikliklerini önlemenin ve saç dökülmesini engellemenin en önemli yollarından biridir. Yukarıda sayılan vitaminleri içeren besinleri tüketerek saçlarınızın sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

HANGİ VİTAMİN EKSİKLİĞİ SAÇ BEYZALATIR?

B-6, B-12, biyotin, D vitamini veya E vitamini eksiklikleri saçların erken beyazlamasına katkıda bulunabilir. B12 vitamini eksikliği çocuklarda dahi saç beyazlamasına neden olabilirken, folik asit eksikliği ise proteinin vücut tarafından işlenmesinde sorunlara yol açarak saçları erken beyazlatabilir.

SAÇ NEDEN BEYAZLAR?

İnsan vücudunda milyonlarca saç kökü veya cildi kaplayan küçük keseler bulunur. Saç köklerinde melanin olarak bilinen pigment hücreleri bulunur. Bu hücreler saçınıza rengini verir. Ancak zamanla, saç folikülleri pigmentleri kaybederek saçların beyazlamasına neden olabilir.

Saçların erken dönemlerde beyazlamasına sebep olan etkenler şunlardır:

  • Yaş
  • Genler
  • Melanin eksikliği
  • Hormonlar (Trioid bozukluğu)
  • Vitamin ve mineral eksikliği
  • Werner sendromu
  • Uzun süreli stres veya travmalar
  • Kimyasal saç boyaları ve saç ürünleri
  • Oksidatif stres (Güneş ışınları, hava kirliliği vs.)
  • Hidrojen peroksit
  • Sigara içmek
    Otoimmün bir hastalık da saçların erkenden beyazlamasına neden olabilir. Bu, vücudun bağışıklık sisteminin kendi hücrelerine saldırdığı zamandır. Alopesi ve vitiligo durumunda, bağışıklık sistemi saça saldırabilir ve pigment kaybına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Saç dökülmesini durdurmanın sırrı: Eksikliklerini hemen gider!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!