G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Rusya’nın Yeni Zırhlı Muharebe Aracı Kurganets-25 Montaj Hattında Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın yeni zırhlı muharebe aracı Kurganets-25 montaj hattında görüldü. Kurganets-25 zırhlı muharebe aracı (ZMA) üreticisi Kurgan Machine-Building Plant (KMZ) firmasının montaj hattında fotoğrafta görüldü. KMZ firması tarafından üretilen Kurganets-25 ZMA, şu anda üretilmekte olan BMD-4M zırhlı muharebe aracıyla aynı hatta yer aldı. İlk kez 2015 yılında Moskova Zafer Günü Geçit Töreni sırasında tanıtılan Kurganets-25 ZMA’nın tasarımı eski Sovyet araçlarından farklılık gösteriyor. Defence Blog’un haberine göre aracın üretimindeki gecikmeler ve belirsizlikler, ZMA’nın Rus ordusu tarafından kabul edilip edilmeyeceği konusunda spekülasyonlara yol açtı.

Kurganets-25 zırhlı muharebe aracı, gelişmiş koruma, hareketlilik ve ateş gücü sağlamak üzere tasarlandı. Aracın modern bir dijital kontrol sistemi, güçlendirilmiş zırh ve tanksavar füzeleri de dahil olmak üzere çeşitli tehditlere karşı koyabilen aktif koruma sistemi bulunuyor. ZMA, 30mm’lik bir top, eş eksenli bir makineli tüfek ve tanksavar füzelerle uzaktan kumandalı bir silah istasyonu ile donatılmış durumda. Rus ordusunun savaş sistemlerini modülerleştirme çabalarının bir parçası olarak Kurganets-25, çeşitli modellere dönüşebilen ve paletli bir araçtır. Bu araç, BMP, BMD, MT-LB gibi başka paletli Sovyet zırhlı platformlarının yerini alacak şekilde tasarlanmıştır.

Kurganets-25 zırhlı muharebe aracının geliştirilme süreci 2000’li yılların başında, yeni nesil zırhlı araçlara duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda başladı. 2015 yılında saha denemelerine başlanması planlanan aracın tam ölçekli üretimi ise 2017 yılında gerçekleştirilmesi bekleniyordu. Rusya, Kurganets-25 zırhlı araçlarının kabul testlerini 2022 yılında tamamlayacak. Bu süreçte aracın kullanım alanları ve performansı daha detaylı olarak incelenecek.

Son olarak, Kurganets-25 ZMA’nın geliştirilme sürecinde ayrıntılı çalışmalar yapılarak farklı tehditlere karşı etkili koruma ve saldırı yetenekleri sağlanmıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği öğrencisi ve savunma sanayii meraklıları, Kurganets-25 gibi yeni nesil zırhlı araçların teknik özellikleri ve askeri kullanımı hakkında bilgi edinmekten büyük ilgi duyabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya’nın Yeni Zırhlı Muharebe Aracı Kurganets-25 Montaj Hattında Dikkat Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!