G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,84
GBP45,47
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,61
GR. ALTIN2.872,69
BTC2.148.811,47

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Türkiye ve Suriye Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye, Suriye ve İran’ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha planladıklarını açıkladı. Türkiye, dış politikada yeni bir dönem açarak Suriye ile ilişkilerini normalleştiriyor. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’dan gelen karşılıklı mesajlar, iki ülke arasında ilk sinyalleri verdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme adımlarıyla ilgili konuştu ve Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeyi görüşmeye hazır olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Russia Today’e verdiği röportajda, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın yakın gelecekte Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini görüşmek üzere bir toplantı daha yapmayı planladıklarını ifade etti. Geçen yıl düzenlenen toplantılarda Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilecek koşulların ele alındığını belirten Lavrov, bu toplantılara Suriye, Türkiye, Rusya ve İran’dan temsilcilerin katıldığını söyledi. Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesi konusunda henüz belirli parametreler üzerinde anlaşma sağlanmadığını belirten Lavrov, mültecilerin geri dönüşü ve terör tehdidine karşı alınacak önlemlerin üzerinde çalışıldığını aktardı.

Lavrov’un açıklamalarına göre, Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeye hazır olduğu ancak henüz net bir karar alınmadığı belirtildi. Türk askerlerinin Suriye’den nihai olarak çekilmesi için net bir karar alınması gerektiğini vurgulayan Lavrov, Ankara ile ilişkilerin normalleşmesi için bu adımın atılması gerektiğini belirtti. Türk birliklerinin varlığını gereksiz kılacak terör tehdidine karşı alınacak önlemler üzerinde de görüşmelerin sürdüğü aktarıldı.

Sonuç olarak, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un açıklamalarına göre, Türkiye, Suriye, Rusya ve İran arasında yapılacak toplantı ile Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda önemli adımlar atılması planlanmaktadır. Türkiye’nin Suriye’den askerlerini çekmeye hazır olduğu ancak belirli parametreler üzerinde henüz anlaşma sağlanmadığı belirtilmiş ve Türk askerlerinin nihai olarak çekilmesi için net bir karar alınması gerektiği vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’dan Türkiye ve Suriye Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!