G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

RTÜK Üyesi Deniz Güçer’den Kadına Şiddetle Mücadelede Etik İlkeler Rehberi İçin Çalışma Açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK Üyesi Deniz Güçer, Ankara’da gerçekleşen bir röportajda, Kadına Şiddetle Mücadelede Etik İlkeler Rehberi doğrultusunda yapılacak çalışmaları detaylı bir şekilde anlattı. Güçer, rehber doğrultusunda çalışmalarını uzmanlar eşliğinde yürüteceklerini belirtirken, bu çalışmaların 10 kişilik bir ekip tarafından gerçekleştirileceğini ve İstanbul ile Ankara arasında sürekli mekik dokuyacaklarını ifade etti.

Belirtilen Etik İlkeler Rehberi ise toplamda 8 temel ilkeyi içermektedir. Bu temel ilkeler şu şekildedir; ilk ilke olan “Faili Göster” ilkesi, şiddetin kişiye yönelik olduğunun açık bir biçimde kabul edilmesini amaçlamaktadır. İkinci ilke olan “Şiddeti Meşrulaştırma” ilkesi ise şiddetin hiçbir şekilde haklı veya kabul edilebilir bir sebep olmadığını, her türlü şiddetin ciddiye alınması gerektiğini vurgulamaktadır.

Üçüncü ilke olan “Saygın Değil, Suçlu” ilkesi, şiddetin uygulayıcısının insanlık dışı bir davranış sergilediğini ve hiçbir şekilde saygıyı hak etmediğini belirtmektedir. Dördüncü ilke olan “Mücadeleyi Destekle” ilkesi ise kadına şiddetin karşısında durmanın önemini vurgulamakta ve mücadelenin desteklenmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Beşinci ilke olan “Çocuklara Örnek Ol” ilkesi, çocukların şiddetin yanlış olduğunu öğrenmesi için yetişkinlerin sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtmektedir. Altıncı ilke olan “Güçlü Kadını Anlat, Kadını Güçlü Anlat” ilkesi, kadının gücünü ve haklarını vurgulayarak, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi gerektiğini vurgulamaktadır.

Yedinci ilke olan “Cezayı Yayınla, Adaleti Göster” ilkesi, şiddetin cezasız kalmasının kabul edilemez olduğunu ve yargının doğru şekilde işlemesi gerektiğini vurgulamaktadır. Son ilke olan “Destek Al, Destek Ver” ilkesi ise, şiddet mağduru kadınlara destek verilmesinin yanı sıra, bu konuda yardım almak isteyen bireylere de destek olunması gerektiğini belirtmektedir. Bu temel ilkeler doğrultusunda yapılan çalışmalarla Türkiye’de kadına şiddetle etkili bir şekilde mücadele edilmesi hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK Üyesi Deniz Güçer’den Kadına Şiddetle Mücadelede Etik İlkeler Rehberi İçin Çalışma Açıklaması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!