USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.253.439,96

Romanya Başbakanı Türkiye’de! İşbirliği için 6 anlaşma imzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye ile Romanya arasındaki iş birliği görüşmelerinde önemli adımlar atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu’nun imzaladığı bildiri ile Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen görüşmeye Türkiye’den Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Romanya Başbakan Yardımcısı Marian Neacşu ve beraberindeki heyet katıldı.

Taraflar arasında atılan imzalarla ticaret, enerji ve turizm alanlarında iş birliklerinin artırılması kararlaştırıldı. Ayrıca, özellikle Karadeniz’in güvenliği konusunda ortak çalışmalar yapılmasına karar verildi. Türkiye ile Romanya arasında gerçekleştirilecek çalışmaların en öncelikli alanları arasında bu konular yer alacak.

Romanya Başbakanı Marcel Ciolacu, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye ile imzalanan anlaşmaların önemine vurgu yaptı. İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin artması için çaba gösterdiklerini belirten Ciolacu, hedeflerinin 15 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Körfez ülkeleri ile olan ilişkileri de gündemdeki yerini koruyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin yerine atanan Ruhsar Pekcan, Körfez ülkelerinin büyükelçileri ile bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye’nin bu ülkelerle olan ticari ilişkilerinin güçlendirilmesi ve iş birliklerinin genişletilmesi konuları ele alındı. Bakan Pekcan, Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaretin artırılmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından Türkiye ile Romanya arasındaki iş birliği ilişkilerinin önümüzdeki dönemde daha da güçleneceği ve her iki ülkenin ekonomik ve kültürel alanlarda birbirlerini destekleyeceği belirtildi. Bu görüşmelerin, Türkiye’nin uluslararası alanda güçlü konumunu korumasına ve ekonomik anlamda büyümesine katkı sağlayacağı öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Romanya Başbakanı Türkiye’de! İşbirliği için 6 anlaşma imzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!