USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.245.066,29

RMK Marine Tersanesi’nde İnşa Edilen Ukrayna Korveti İlk Seyir Denemesini Gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RMK Marine Tersanesi’nde inşa edilen Hetman Ivan Mazepa (F-211) Korveti, Ukrayna Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilmek üzere çalışmalarının devam ettiği bir dönemde 29 Mayıs 2024 tarihinde ilk seyir denemesini başarıyla gerçekleştirdi. Hetman Ivan Mazepa (F-211), STM ana yükleniciliğinde yürütülen Ukrayna MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen ilk korvet olma özelliğini taşıyor ve toplamda 4 adet korvetin teslimatı planlanıyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında Ukrayna’nın tedarik ettiği ADA sınıfı korvetlerden ilki olan Hetman Ivan Mazepa Korveti’ne ASELSAN tarafından yeni sistemler entegre edildi. ASELSAN, korvete ARES-2N(V)2 radar ED, AREAS-2NC radar ET, chaff decoy atım sistemi ve atış kontrol radarını yerleştirdi. Savunma Bakanı Andrey Taran tarafından yapılan açıklamalara göre MİLGEM ADA Sınıfı Korvet Programı başarıyla devam ediyor.

2020 yılının Aralık ayında Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma ile MİLGEM korvetlerinin ortak olarak üretilmesi planlanmaktaydı. 14 Aralık 2020 tarihinde Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in başkanlık ettiği heyet, Ukrayna’da gerçekleştirilen ziyaretler sonucunda 4 adet Ada Sınıfı Korvet ve Bayraktar TB2 SİHA sistemlerinin tedarikine ilişkin sözleşmeleri imzaladı. Sözleşme kapsamındaki 4 korvetin ilki Türkiye’de, diğer 3 korvet ise Ukrayna’nın Nikolayev şehrindeki PJSC Nikolaev Shipyard Ocean Tersanesi’nde inşa edilecekti. Ancak savaş sebebiyle inşa ve donatım yerleri konusunda belirsizlikler bulunmakta. Ukrayna, ADA Sınıfı Korvetlerde kendi türbinlerini ve helikopterlerini kullanma isteğini daha önce dile getirmişti.

Hetman Ivan Mazepa (F-211) Korveti’nin başarılı seyir denemesi, Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin güçlenmesi ve modernizasyon sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu gelişmelerle birlikte Ukrayna’nın savunma sanayi alanındaki stratejik ortaklıkları ve uluslararası iş birlikleri ülkeler arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. İlerleyen dönemde Ukrayna ve Türkiye’nin savunma sanayi alanında iş birliğinin artarak devam etmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RMK Marine Tersanesi’nde İnşa Edilen Ukrayna Korveti İlk Seyir Denemesini Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!