G-QXXHXL9JW0
USD34,28
EURO37,19
CNY4,81
GBP44,62
EURO/USD1,08
BIST8.819,41
Petrol75,31
GR. ALTIN3.006,80
BTC2.340.749,74

Rize’de Çöp Krizi Patlak Verdi: CHP’li Belediye Başkanından Çarpıcı Açıklamalar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar’da Çöp Sorunu Büyüyor: Yer Tahsisi Bekleniyor

Rize’nin Pazar ilçesinde uzun süredir devam eden çöp sorunu, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyenin gündemine oturdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün, çöp dökümü için bir alan tahsis etmemesi sebebiyle ilçedeki çöpler, daha önceki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yönetimi döneminde hazine arazilerine dökülmekteydi.

Geçmişte AKP’li yönetim döneminde herhangi bir para cezası uygulanmayan bu durum, CHP’nin belediyeyi devralmasının ardından değişti. Artık, il müdürlüğü idari para cezaları kesmeye başladı.

"Bize Yer Tahsis Edilmesi Lazım"

İlçede çöplerin dökülmesi için bir alan tahsis edilmediğini vurgulayan Pazar Belediye Başkanı Neşet Çakır, daha önceki yönetim dönemlerinde de aynı yöntemle çöplerin döküldüğünü belirtti. Çakır, şöyle devam etti:

  • "Araklı’da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çöplerimizi o bölgeye gönderemedik. Çöplerimizi yerlerine iletemediğimiz için kendi sahalarımızda bu atıkları bertaraf etmeye çalıştık. Ancak hazine arazisine çöpleri boşaltmamız ihbar sonucu bakanlığa iletildi. Bunun üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, belediyemize 1 milyon 299 bin TL idari para cezası kesti. Durumu Rize Valisi ile görüştüm; bu cezayla ilgili basın açıklaması yapacağımı ve mahallelerden çöp almayacağımı kendisine ilettim."

  • "Biz belediyeler olarak mahallelerden çöp topluyoruz, fakat bu çöpleri nereye bırakacağımız konusunda Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden yer tahsisi almamız gerekiyor. İlçemizde bir yıldır bu konuda sürekli bir sorun yaşanıyor. Önceki dönemlerde de şehrin içinde çöp boşaltıldı. Ben yalnızca 2-3 gün çöp bıraktım ve bu yüzden ceza aldım. Sayın Valimiz, ‘Başkanım, bu çöpü açık bir alana boşalt’ dedi. Bunun üzerine bir hafta boyunca çöpü açık alana bıraktım."

  • "Sonrasında Araklı’daki tesis faaliyete geçti ve biz de çöpleri oraya yönlendirmeye başladık. Ancak en kısa zamanda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir toplantı talep ettim. Bakanlık, çöpleri dökme tesisini bize göstermeli. Eğer bana 80 kilometre mesafedeki bir alan öneriliyorsa, bu benim yakıt masraflarımı karşılayacak durumda olmalı. Belediyemizin bu borcu ödeme olanağı yok; bu karara mahkeme yoluyla itiraz edeceğiz."

Bu gelişmeler, Pazar ilçesindeki çöp sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlar açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rize’de Çöp Krizi Patlak Verdi: CHP’li Belediye Başkanından Çarpıcı Açıklamalar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!