G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.152.932,24

Reflü Hastalığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Reflü hastalığı olarak bilinen gastroösefageal reflü hastalığı, yemek borusunun alt ucunun mide asidine maruz kalması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Hastalar genellikle göğüs kafesinin arkasında yanma hissiyle şikayet ederler. Gastroözefageal reflü hastalığı dünya genelinde ve ülkemizde sıkça görülen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde yapılan araştırmalara göre toplumun %20’sinde reflü hastalığı tespit edilmiştir.

Gastroözefageal reflünün nedeni, yemek borusunun uzun süre boyunca fazla miktarda mide asidine maruz kalmasıdır. Bu durum yemek borusunda hasara neden olur ve sonucunda yanma hissi ortaya çıkar. Normal şartlarda mideden salgılanan asit yemek borusuna geçemez çünkü mide ile yemek borusu arasındaki alt özofagus sfinkteri adı verilen kapak bu geçişi engeller. Ancak bu kapak sık aralıklarla gevşerse mide asidi yemek borusuna geri kaçabilir.

Reflü hastalığı, cinsiyet farkı gözetmeksizin herkesi etkileyebilir. Reflü genellikle ülserle karıştırılan ancak farklı bir rahatsızlıktır.

Reflü belirtileri arasında mide içeriğinin ağza gelmesi, yutma güçlüğü gibi durumlar yer alır. Bu belirtileri yaşayan bireylerin uzman bir doktora başvurması önemlidir. Yaşam tarzında yapılacak değişiklikler ve mide asidini azaltıcı ilaçlar reflü tedavisinde etkili olabilir. Günümüzde çoğu reflü vakası ilaçlarla tedavi edilse de bazı hastalarda ilaç tedavisi başarısız olabilir ve bu durumda ameliyat gerekebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Reflü Hastalığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!