G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

Refah Kenti İsrail Saldırılarının Hedefi Haline Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan Refah kenti, İsrail ordusunun mayısın ilk haftasından beri devam eden saldırıları sonucunda afet bölgesine dönüştü. Kentin Belediye Başkanı Ahmed Sufi, su kaynaklarının yüzde 40’ını kaybettiklerini ve altyapının büyük bir kısmının yok edildiğini açıkladı. Kentteki binalar, tesisler, su ve kanalizasyon şebekesi, çarşı-pazar, kültür merkezi gibi kamu alanları tahrip edilirken, yerleşim birimlerin önemli bir bölümü yıkılarak tampon bölgeye dönüştürüldü.

Refah kentinin güneyindeki mahallelerin yüzde 35’inin tamamen yok edildiği belirtilirken, kent merkezi ve çevresindeki sokaklar ve caddeler de büyük zarar gördü. İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta kenti kuşatarak sınır kapısını ele geçirmiş ve sivil yerleşim birimlerine saldırmıştı. Sufi, Tel Sultan Mahallesi’nde bulunan su kuyusu ve deposunu hedef alan saldırının insanlık suçunu oluşturduğunu ve kente ciddi bir içme suyu krizi getirdiğini ifade etti. Su krizini daha da derinleştiren bu saldırı sebebiyle Refah kenti su kaynaklarının yüzde 40’ını kaybetti.

İsrail ordusunun Refah kentindeki su deposunu havaya uçurmasının ardından patlamanın görüntüleri sosyal medyada paylaşılmış ve olay uluslararası tepkilere yol açmıştı. İsrail medyasına yansıyan haberlere göre, bundan önce de benzer saldırılar gerçekleşmiş ve kentteki sivil altyapı büyük zarar görmüştü. Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırılarda binlerce sivil ölürken, yüz binlerce insan yaralandı ve maddi kayıplar büyük boyutlara ulaştı.

Sonuç olarak, Refah kenti ve Gazze Şeridi genelindeki saldırılar, bölgedeki insan yaşamını derinden etkilemiş ve büyük bir krize sebep olmuştur. Uluslararası toplumun ve insani kuruluşların bu krizi çözmek için gerekli adımları atması ve sivillerin korunması için girişimlerde bulunması gerekmektedir. Ayrıca, benzer saldırıların tekrar yaşanmaması ve bölgedeki barışın sağlanması için uluslararası müdahaleler önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Refah Kenti İsrail Saldırılarının Hedefi Haline Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!