G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.148.462,75

Refah Kenti Belediye Başkanı: İsrail Saldırıları Su Kaynaklarını Yüzde 40 Azalttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Refah kentinin Belediye Başkanı Ahmed Sufi, İsrail ordusunun kara saldırıları sonucu kentin afet bölgesi haline geldiğini ve su kaynaklarının yüzde 40’ını kaybettiğini ifade etti. Mayıs ayında İsrail’in Refah kentine düzenlediği kara saldırıları sürerken, insani kriz derinleşiyor. Sufi, kentin altyapısının sistematik olarak yok edildiğini ve İsrail’in yol açtığı yıkımlardan bahsetti. Kentin birçok kamusal alanının, binaların ve altyapının yok edildiğini belirten Sufi, Refah’ın tamamen yıkılmış bir kent haline geldiğini vurguladı.

Sufi, Refah’ın güney bölgesinin yıkıldığını ve kentin yüzde 35’lik kısmının tamamen yok edildiğini açıkladı. Kentin güneyindeki mahallelerin yerle bir edildiğini ve İsrail ordusunun oluşturduğu tampon bölgenin bir parçası haline geldiğini belirtti. Tel Sultan Mahallesindeki su tankının havaya uçurulmasıyla su kaynaklarının yüzde 40’ını kaybettiklerini ifade eden Sufi, İsrail saldırılarının durdurulması ve gerekli yardımların ulaştırılması çağrısında bulundu. Su sıkıntısının arttığını ve ana içme suyu krizinin derinleştiğini belirten Sufi, İsrail’in insanlık suçu işlediğini dile getirdi.

İsrail ordusunun Refah’ta gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin olarak haberlerde, su deposunun patlatılmasının toplu cezalandırma politikasının bir parçası olduğu ve insanlık suçu olduğu belirtiliyor. İsrail ordusunun Refah’ta düzenlediği saldırılarda on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve binlercesinin yaralandığı bilgileri yer alıyor. Kentteki hastane ve eğitim kurumlarının hedef alındığı ve sivil altyapının tahrip edildiği ifade ediliyor. İsrail ordusunun şiddetli saldırılarına rağmen, Refah’ın Belediye Başkanı Ahmed Sufi, yardımların ulaştırılması ve saldırıların durdurulması için çağrıda bulunmaya devam ediyor.

İsrail ordusunun Refah’a yaptığı saldırılar uluslararası tepkilere yol açarken, İsrail’in savaş politikaları ve saldırıları eleştiriliyor. Sufi’nin de vurguladığı gibi, su krizi ve altyapı yıkımı gibi durumlar Filistinlilerin yaşadığı zorlukları arttırıyor. Uluslararası camiaya, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarını sonlandırma, yardım elini uzatma ve barışçıl çözümler bulma çağrısı yapılıyor. Gaza Şeridi’ndeki çatışmaların sona erdirilmesi ve bölgede barışın sağlanması için tüm tarafların çaba göstermesi gerektiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Refah Kenti Belediye Başkanı: İsrail Saldırıları Su Kaynaklarını Yüzde 40 Azalttı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!