G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Ramazan Ayında Marketlerde Fiyat Oyunu! Ürün Etiketi ile Kasa Fiyatı Arasında Çarpıcı Farklar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bazı marketlerde fiyat oyunları başladı. Marketler, ürünlerin fiyat etiketleriyle oynamaya başladı ve genellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının farklı olması dikkat çekti. Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, ramazan ayının ilk üç gününde marketlerde fiyat denetimi gerçekleştirdi. 27 firmada 251 ürünün denetimini gerçekleştiren ekipler, etiket ile kasa fiyatları arasında fark tespit ettiği marketlere ürün başı 2 bin 172 TL ceza kesti. Bazı market sahipleri, ceza kesilmemesi için görevlilere “gözden kaçmış” diyerek itiraz etti.

Bir yerel zincir markette makarnanın etiket fiyatı ile kasadaki fiyatı arasındaki fark market sahibini ceza almaktan kurtaramadı. Etiket fiyatı 15,65 TL olan makarnanın kasadaki fiyatı 17,95 TL çıkınca market sahibi cezaya itiraz etti. Market sahibi, “Elemanın hatası olmalı. Bir ürün gözden kaçmış. Sadece bunu atlamışız, haklısınız ama diğerlerinde sorun yok” diyerek görevlilerin ceza kesmesine karşı çıktı. Ancak görevliler, market sahibinin itirazını kabul etmeyerek cezai işlem uyguladı.

Denetim sırasında market sahibi, “Bir tane makarna için vicdanın el veriyor mu ceza kesmeye? Bir sürü ürün var, neden en alttakini buluyorsun?” diyerek görevlilerin işlemine karşı çıktı. Ancak görevliler, market sahibinin itirazını dikkate almayarak cezayı kabul etti ve market sahibine cezai işlem uyguladı. Ramazan ayı dolayısıyla marketlerde artan fiyat oyunlarına karşı denetimlerin sıklaştırıldığı ve tüketicilerin mağdur olmaması için titizlikle çalışıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ramazan Ayında Marketlerde Fiyat Oyunu! Ürün Etiketi ile Kasa Fiyatı Arasında Çarpıcı Farklar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!