G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.137,14

PYD/YPG, Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi Ofisine Saldırı Düzenledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, terör örgütü PYD/YPG, Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi’nin Haseke/Kamışlı’daki ofisine saldırı düzenledi. Silahlı kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda parti ofisi ateşe verildi. Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

PKK’nın Suriye yapılanması olan PYD/YPG unsurları tarafından gerçekleştirilen bu saldırı, daha önce ABD tarafından kınanmış benzer saldırılardan biri. Ancak PYD/YPG, ofislere zarar verme eylemlerini sürdürmekte ısrar etti.

Örgüt, 11 Haziran tarihinde Suriye’nin kuzeyinde yerel seçimler düzenlemeye hazırlanıyor. Buna rağmen Suriye Kürt Ulusal Konseyi’nin seçimleri boykot edeceğini açıklamasının ardından, PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen bu terör saldırısı, örgütün PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu da gösteriyor.

Bölge halkına, PYD/YPG dışında bir gelecek vaat eden tüm siyasi partiler, terör örgütünün hedefinde. Örgüt, kendi tabanı dışındaki hiçbir siyasi oluşuma “yaşam hakkı” tanımıyor ve baskı uygulamayı tercih ediyor. Ayrıca, bölge halkı üzerinde baskı kurarak demografik değişikliklere yol açıyor ve insani hakları ihlal ediyor. Bu durum, Suriyelilerin evlerine dönmesine engel olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
PYD/YPG, Suriye Kürdistan Demokrasi Partisi Ofisine Saldırı Düzenledi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!