G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,21
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.747,67
Petrol72,62
GR. ALTIN2.921,76
BTC2.210.377,11

Putin ve Şi Çin’de Bir Araya Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi ile bir araya gelmek üzere resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyarete ilişkin detaylar Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Putin’in ziyareti, ABD’nin Çin’i Ukrayna’ya destek olmakla suçladığı bir döneme denk gelmektedir. Putin, Çin’i müttefik olarak tanımlayarak ülkeye yapacağı ziyaretin önemine vurgu yapmaktadır. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in daveti üzerine gerçekleşecek ziyaret, 16 ve 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecektir. Putin, devlet başkanı olarak seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Çin’e gerçekleştirecektir. Ziyaret sırasında Rusya ve Çin arasındaki kapsamlı ortaklık ve stratejik etkileşim konuları ele alınacak ve ikili ilişkiler daha da geliştirilecektir.

Putin’in ziyaret programı çerçevesinde, Çin ve Rusya arasında diplomatik ilişkilerin kurulması ve kültürel anlamda iş birliğinin arttırılması hedeflenmektedir. Putin, Çin Başbakanı ile ekonomik ve ticari alanlarda iş birliği konularını görüşme fırsatı bulacaktır. Ayrıca, Heylongciang eyaletinin idari merkezi Harbin şehrini ziyaret ederek, iki ülke arasındaki iş birliğini destekleyen etkinliklere katılacaktır. Putin’in ayrıca Harbin Politeknik Üniversitesi öğrencileri ve öğretmenleriyle de bir araya gelmesi planlanmaktadır.

Çin ve Rusya arasındaki yakınlaşma, uluslararası ilişkilerde dikkat çekmektedir. Çin’in ABD ile olan rekabeti ve Ukrayna’daki savaşın etkileri, iki ülkeyi bir araya getirmektedir. Ekonomik anlamda ilişkilerin geliştirilmesi ve enerji alanında yapılan anlaşmalar, ilişkileri daha da güçlendirmektedir. Çin Devlet Başkanı Şi, Putin ile gerçekleştirdiği ziyarette, küresel iş birliğinin arttırılması ve stratejik adımların atılması konusunda anlayış birliğine varmışlardır.

Çin ve Rusya arasındaki ilişkileri, “kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığı” olarak tanımlamaktadır. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri olan iki ülke, küresel sorunlarda benzer politikalar izlemekte ve ABD ile Batılı müttefiklerine karşı ortak hareket etmektedir. Şanghay İş Birliği Örgütü ve BRICS Topluluğu gibi çok taraflı platformlarda da iş birliği yapan Çin ve Rusya, uluslararası alanda güçlü ortak bir yapı oluşturmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Putin ve Şi Çin’de Bir Araya Geliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!