G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Portekiz’de Orman Yangınları: 7 Ölü, 40 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Portekiz’de çıkan orman yangınlarında 7 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Yangınlar Aveiro bölgesinde başladı ve 3 farklı noktada devam ediyor. Sivil Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamalara göre yangınlar şu ana kadar 10 bin hektarlık bir alanı küle çevirdi.

Yangınlar sırasında 7 kişi yaşamını yitirdi. Sivil Koruma Kurumu Müdürü Andre Fernandes, 3 itfaiyecinin araçlarının alevler arasında kalması sonucu 2 kadın ve 1 erkek itfaiyecinin Viseu bölgesindeki Nelas yakınlarında alevlerle mücadele ederken hayatını kaybettiğini, ayrıca Albergaria-a-Velha belediyesinde çalışan 28 yaşındaki bir Brezilyalı ormancının ise karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini belirtti. Yangınlar hafta sonundan bu yana devam ediyor ve dün şiddetini artırdı. İtfaiyeciler de dahil en az 40 kişi yaralandı ve 3 binden fazla itfaiyeci ve 20 uçak yangınlarla mücadele için çalışıyor.

Portekiz hükümeti, yangın söndürme çalışmalarına destek olması için Avrupa Birliği’nden 8 ilave yangın söndürme uçağı talep etti. İspanya’dan gönderilen 2 Canadair uçağının yanı sıra Fransa, İtalya ve Yunanistan’dan gelecek uçaklar da bekleniyor. Başbakan Luis Montenegro, yangınların zorlu birkaç gün geçireceğini ve tüm önlemlerin alındığını belirtti. Montenegro, yangın nedeniyle bugünkü tüm programlarını iptal etti.

Bu bilgiler İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından sağlanmıştır. Yangınlarla mücadele sürerken, Portekiz halkı ve yetkililer endişe içinde durumu takip etmektedir. Yangın söndürme ekipleri ve destek veren ülkelerin uçaklarıyla beraber, alevlerin söndürülmesi için yoğun çaba harcanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Portekiz’de Orman Yangınları: 7 Ölü, 40 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!