G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.859.420,04

Poli̇si̇n ‘’Gazeteci̇leri̇ Süpürün’’ Emri̇ Kabul Edi̇lemez Bir İfade!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü‘nde Taksim’e çıkmak isteyen işçilerin polis engeli ile karşılaşması ve polisin canlı yayında “gazetecileri süpürün” talimatı vermesini, Gazeteci Deniz Zeyrek;  oldukça endişe verici ve kabul edilemez bir ifade olduğunu belirtti.

Taksim’de Gerginlik 

1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen işçi ve sendika temsilcileri, polis tarafından engellendi. CHP Lideri Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da eyleme destek vermek için Şaraçhane’deki toplanma alanına geldiler. Bu sırada polisin, kitleyi takip eden gazetecilere “Basını süpürün” şeklinde talimat verdiği canlı yayında duyuldu. 

Gazetecilere Yönelik Saldırgan Tutum 

Gazeteci Deniz Zeyrek, Sözcü TV’de yaptığı açıklamada, polisin bu ifadesini “aşağılık” olarak nitelendirdi. Zeyrek, “Bu emri kim verdiyse ahmakça bir iş yapmış. ‘Gazeteciyi süpürün’ ne demek, haddini bilsin o adam. Ondan sonra hakkımızı savunun diyorlar. Süpürürken düşünecektin” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Gazetecilerin Çalışma Koşulları 

Zeyrek, gazetecilerin 12 saat en zor koşullarda çalıştıklarını ve polislerin haklarını da savundukları halde böyle bir ifadeyle karşılaştıklarını vurguladı. Polisin “gazeteciyi süpürün” şeklindeki terminolojisini ise “Toz muyuz biz? Ayıp, utanın” diyerek şiddetle eleştirdi. 

Toplumsal Olaylarda Basının Önemi 

Toplumsal olaylarda basının haber alma, doğru bilgi aktarma ve kamuoyunu aydınlatma görevleri kritik öneme sahiptir. Polisin, gazetecilere yönelik bu saldırgan ve baskıcı tutumu, ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü açısından son derece endişe vericidir. 

 Demokratik bir toplumda basının özgürce çalışması ve haber alma özgürlüğünün korunması elzemdir. Yetkililerin, bu tür saldırgan ve baskıcı tutumlardan kaçınması ve gazetecilerin güvenliğini sağlaması gerekmektedir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Poli̇si̇n ‘’Gazeteci̇leri̇ Süpürün’’ Emri̇ Kabul Edi̇lemez Bir İfade!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!