G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,13
CNY4,83
GBP45,41
EURO/USD1,12
BIST9.968,21
Petrol74,52
GR. ALTIN2.863,66
BTC2.156.697,53

Paris’in Simgelerinden Eyfel Kulesi, Çalışanların Grevi Nedeniyle Ziyarete Kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paris’in en gözde simgelerinden Eyfel kulesine yapılan ziyaretler, çalışanların greve gitmesi nedeniyle sona erdi. Fransa’da bulunan bu turistik mekan, işçi sendikalarının çağrısı üzerine grev nedeniyle iki gün boyunca kapalı kaldı. Bu durum, Paris’te turistlerin kuleye olan yoğun ilgisini etkiledi. Eyfel Kulesi’ni ziyaret etmek isteyen turistler, kuleyi sadece dışarıdan görüp fotoğraf çektirmekle yetindiler.

Türkiye’nin önde gelen haber kaynaklarından Anadolu Ajansı’nın verdiği bilgilere göre, Eyfel Kulesi’nin işletmesini üstlenen SETE şirketinde çalışanlar, Paris Belediyesi’nin istediği kar payını yüksek buldukları için greve gittiler. Grev nedeniyle Eyfel Kulesi’nin gelirleri düştü bu durum ise Paris Belediyesine yıllık 16 milyon euro kar payı ödemesine neden olmaktadır. Bu durum çalışanların özellikle mali yönden sıkıntı yaşamalarına neden olmaktadır. Aynı zamanda pandemi döneminde anıtın kapalı olmasının etkisiyle birikmiş 100 milyon euro borçları olduğu belirtilmiştir. 27 Aralık 2023 tarihinden bu yana süregelen grev, işçilerin SETE’nin mali politikasına tepki olarak gerçekleşmiştir.

Bu grev, işçi sendikalarının arasında yer alan Genel İş Sendikası (CGT) Temsilcisi Stephane Dieu’nun yaptığı açıklamaya göre Paris Belediyesi’nin yüzde 99 hissesine sahip olduğu SETE’nin en büyük hissedarı olması nedeniyle karşılıklı bir anlaşma arayışı içine girmiştir. Bu durum, Eyfel Kulesi’nin gelecekteki faaliyetlerinde değişikliklere neden olabilir.oleon.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Paris’in Simgelerinden Eyfel Kulesi, Çalışanların Grevi Nedeniyle Ziyarete Kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!