G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.037,61

Palermo’da Tekne Kazası: 1 Ölü, 6 Kişi Kayboldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Palermo yakınlarında meydana gelen tekne kazasında, yelkenli bir gezi teknesinin fırtına nedeniyle battığı bildirildi. Bu kaza sonucunda 1 kişi yaşamını yitirirken, 6 kişi de kayboldu. Teknede, yakın zamanda trafik kazasında hayatını kaybeden İngiliz iş insanı 59 yaşındaki Mike Lynch’in de bulunduğu belirtildi. Kaza Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı.

Kazaya ilişkin yapılan haberlerde, Palermo’nun 20 kilometre doğusundaki Porticello açıklarında “Bayesian” adlı teknenin batışının, bölgede etkili olan yağışlı ve fırtınalı hava koşullarından kaynaklandığı belirtildi. Teknenin batmasının ardından 15 kişinin kurtarıldığı ve arama kurtarma ekiplerinin 1 kişinin cansız bedenine ulaştığı ifade edildi. Şu an ise 6 kişinin hala kayıp olduğu belirtildi. Teknenin 49 metre derinliğe batmış olması nedeniyle kurtarma çalışmalarının zorlu geçtiği aktarıldı.

Teknede bulunanların İngiliz ve ABD vatandaşları olduğu öğrenilirken, kayıplar arasında Mike Lynch ve eşi Angela Bacares’in de olduğu kaydedildi. Lynch, önceden Autonomy adlı yazılım şirketini 2011 yılında 11,1 milyar dolara satmasıyla tanınmaktaydı. Ancak son zamanlarda ABD’de hakkında açılan dolandırıcılık suçlamalarıyla gündeme gelmişti. Ayrıca Lynch’in, davasının ortağı olan Stephen Chamberlain’in de 2 gün önce bir trafik kazasında hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Kazadan kısa bir süre önce, battığı teknenin yakınında seyreden Hollanda bayraklı “Sir Robert Baden Powell” adlı teknenin kaptanı, yaşananları şöyle anlattı: “Yelkenli tekne aniden yana yattı ve ardından batmaya başladı. Biz fırtınadan etkilendik ve karşımızdaki tekneyi kaybettik. O bölgeden yardım işareti gelince hemen bota atlayıp kurtarma çalışmalarına katıldık. 15 kişiyi kurtardık.”

Mike Lynch, Autonomy Corporation’ın yanı sıra birçok teknoloji girişimine imza atmış bir iş insanıydı. İngiliz basını onu ‘Britanyalı Bill Gates’ olarak adlandırmıştı. Kazayla ilgili olarak ise Termini Imerese kentinde soruşturma başlatıldığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Palermo’da Tekne Kazası: 1 Ölü, 6 Kişi Kayboldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!