G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,18
CNY4,82
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,16
GR. ALTIN2.994,56
BTC2.348.577,06

Özgür Özel’den Çarpıcı Çağrı: ‘Erdoğan, Çankaya’da Birlik Olmaya Var Mısın?’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Gazipaşa Ziyareti

Antalya programı çerçevesinde Alanya ilçesindeki ziyaretlerini tamamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, daha sonra Gazipaşa ilçesine geçti. Burada partisinin ilçe başkanlığı ve Gazipaşa Belediyesi’ni ziyaret eden Özel, ardından Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin açılışına katıldı.

Geçtiğimiz yıl nisan ayına kadar Filistin’e destek açıklamaları yapılırken, İsrail ile ticaretin devam ettiğine dair ifadelerde bulunan Özgür Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne yazık ki bir gerçek ortaya çıktı. İsrail ile ticaret durmaksızın sürüyor. En son görüldü ki, bir mal serbest bölgeden antrepodan çıkıp, geçici depolama merkezinde etiket değiştirerek İsrail’e gitmesi yasaklanmamış. Gerçek durum şu ki, Türkiye’den gidecek mallar, üçüncü bir ülkenin deposuna gidiyormuş gibi belgelenmekte. Uluslararası sularda, gelen bir helikopter, yaklaşan bir hızlı botla evraklar değişmekte, gemi başka bir limana girmeden, evraklar takas edilmekte; böylece ürün, sanki üçüncü ülkeden gidiyormuş gibi gösterilmekte. Yani ‘İsrail ile ticareti kestik’ diyenler, nisan ayından beri bir oyun oynamaya devam ediyor. Bunu buradan, Gazipaşa’dan, Akdeniz kıyısından, Yörüklerin diyarından, Türk milletine ve dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara seslenerek dile getiriyorum. İsrail ile ticareti durdurun."

Çankaya Çağrısı

Ülkede yaşanan siyasi değişimlerin ilgi çekici olduğunu belirten Özgür Özel, konuşmasına devam etti:

"Biz, tüm seçilenlere ve onları seçenlere saygı göstererek hareket etmeye çalıştık. AK Parti üyelerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP’lilere, DEM Parti’nin başkanlarına, İYİ Partililere ve Saadet Partisi’ne her zaman el uzattık. İyi ilişkiler kurma isteğimizi hep koruduk. Ancak muhalefetten bir adım geri atmadık. Geçmişte bizi ağır bir dille eleştirenler şimdi el sıkışmaya, ilişki kurmaya çalışıyorlar. Bu doğru bir yaklaşım. Çünkü sokakta dahi iki üyesi küs olmayan bir grubun, yukarıda bir araya gelip birbirine küsmemesi gerekiyor. Bu ülkenin zaman kaybetmeye hakkı yok."

"Fakat gerilimi artıracak bazı açıklamalar da var. Buradan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını kanunla taşıyan tek ilçeden sesleniyorum. Önümüzdeki bayram 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’dır. Bu ülke insanlarının istediği birlik ve beraberlik, kurucusunun belirttiği gibi ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesine dayanmalıdır. Yoksulluk sona ermeli ve Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi olmalıdır. Aynı zamanda tüm siyasi partiler, 29 Ekim resepsiyonunu, Gazi Paşa’nın evinde, milletin evi olan Çankaya Köşkü’nde yapabiliriz. Uzun yıllar sonra tüm partiler bir araya gelerek, bu milletin istediği birliği, kardeşliği ve yoksulluktan kurtuluşu sağlayabiliriz."

"Var Mısın Sayın Erdoğan?"

"Üç gündür bekliyorum ve Gazipaşa’dan Sayın Erdoğan’a sesleniyorum: Var mısın Sayın Erdoğan? Gazi Paşa’nın evine ve Çankaya Köşkü’ne gelmeye, milletin evinde ve Ata’nın evinde millet temsilcilerini ağırlamaya hazır mısın? Eğer hazırsan biz de buradayız. Bu millet, senden Atatürk’e ve onun eserlerine saygı göstermenizi bekliyor. Biz, bu milleti, bu halkı ve Atatürk’ü çok seviyoruz."

Özgür Özel, konuşmasının ardından festival alanındaki stantları gezerek, tropikal meyvelerden oluşan bir sepet hediye aldı. Üreticilerle sohbet eden CHP Genel Başkanı, daha sonra ilçeden ayrıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Çarpıcı Çağrı: ‘Erdoğan, Çankaya’da Birlik Olmaya Var Mısın?’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!