G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Oscar Ödülleri Kazananları Belli Oldu! İşte Tüm Detaylar…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin 96. kez düzenlediği Oscar Ödülleri’nde kazananlar belli oldu. Ödüller, Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Sunuculuk görevini dördüncü kez üstlenen Jimmy Kimmel, Lupita Nyong’o, Rita Moreno, Chris Hemsworth, Anya Taylor-Joy, Catherine O’Hara, Michael Keaton gibi isimleri ağırladı. Christopher Nolan’ın yönettiği “Oppenheimer” filmi ise 2024 Oscar Ödülleri’nde toplam 13 dalda aday gösterildi ve ilgi odağı oldu.

Tören sırasında Ramy Youssef, Mark Ruffalo ve Billie Eilish gibi ünlü isimler, kırmızı broşlarla Gazze’de ateşkes talebini sembolize ederek dikkat çekti. “Artists4Ceasefire” platformu çerçevesinde kırmızı broşlarla poz veren oyuncular, sinema endüstrisinin barış çağrısını yansıttı.

22 dalda verilen ödüllerde, “Oppenheimer” filmi birçok kategoride başarılı oldu. Bazı kazananlar arasında Justine Triet ve Arthur Harari’nin “Anatomy of a Fall” filmi, James Price ve Shona Heath’in “Poor Things” prodüksiyon tasarımı, Holly Waddington’un “Poor Things” kostüm tasarımı, Cord Jefferson’un “American Fiction” senaryosu, Jonathan Glazer’in İngiltere yapımı “The Zone of Interest” filmi ve Dave Mullins ile Brad Booker’ın “War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko” animasyon filmi yer aldı.

Diğer kazananlar arasında Nadia Stacey, Mark Coulier ve Josh Weston’un “Poor Things” makyaj ve saç tasarımı, Da’Vine Joy Randolph ve Robert Downey Jr’ın yardımcı oyunculuk performansları, Jennifer Lame’nin “Oppenheimer” kurgusu, Takashi Yamazaki, Kiyoko Shibuya, Masaki Takahashi ve Tatsuji Nojima’nın “Godzilla Minus One” görsel efektleri, “The Boy and the Heron” animasyon filmi, Ludwig Goransson’un “Oppenheimer” film müziği, Tarn Willers ve Johnnie Burn’un “The Zone of Interest” ses tasarımı, Hoyte van Hoytema’nın “Oppenheimer” sinematografisi, ve Mstyslav Chernov, Michelle Mizner ve Raney Aronson’un “20 Days in Mariupol” belgeseli bulunmaktadır.

Ayrıca, Ben Proudfoot ve Kris Bowers’ın kısa belgeseli “The Last Repair Shop”, “The Wonderful Story of Henry Sugar” kısa filmi, Billie Eilish ve Finneas O’Connell’ın “Barbie” şarkısı ile Cillian Murphy’a en iyi erkek oyuncu, Christopher Nolan’a ise en iyi yönetmenlik ödülleri verildi. Bu yılın Akademi Ödülleri’nde birçok daldaki başarılı yapımlar ve oyuncular ödüllendirilerek sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan Oscar heykelciklerine kavuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Oscar Ödülleri Kazananları Belli Oldu! İşte Tüm Detaylar…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!