G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

OpenAI’nin Yeni Yapay Zeka Modeli Sora, Metinden Videoya Dönüşümüyle Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

San Fransisco merkezli yapay zeka geliştirme şirketi OpenAI, Sora adlı yeni metin tabanlı yapay zeka modelini duyurdu. Bu model, insanların gerçek dünya etkileşimi gerektiren sorunları çözmelerine yardımcı olacak ve fiziksel dünyayı anlamayı ve simüle etmeyi öğretecek. Sora’nın öne çıkan özelliği ise “metinden videoya” yapay zeka modeli olması. Model, kullanıcıların isteklerine bağlı olarak ve görsel kaliteyi koruyarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar oluşturabilecek.

Sora, zararlar veya riskler açısından değerlendirilmesi amacıyla bazı takım üyelerinin kullanımına sunuldu. Ayrıca, geri bildirim almak üzere bir dizi görsel sanatçı, tasarımcı ve film yapımcısının erişimine açıldı. Bu sayede modelin profesyonellere yararlı olacak şekilde geliştirilebilmesi hedefleniyor.

Açıklamalara göre, Sora birden fazla karakterin, belirli hareket türlerinin ve konu ile arka planın doğru ayrıntılarının yer aldığı karmaşık sahneler oluşturabiliyor. Ayrıca, modelin derin bir dil anlayışına sahip olduğu ve canlı duyguları ifade eden ilgi çekici karakterler oluşturabilme yeteneğine sahip olduğu vurgulandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
OpenAI’nin Yeni Yapay Zeka Modeli Sora, Metinden Videoya Dönüşümüyle Dikkat Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!