G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,95
CNY4,84
GBP45,33
EURO/USD1,11
BIST9.938,97
Petrol73,89
GR. ALTIN2.871,62
BTC2.171.904,31

Okuldan Kaçarken Çite Takılıp Ağır Yaralandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, öğle saatlerinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Kırklardağı Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. 11. sınıf öğrencisi Muhammed B., okulu çevreleyen sac çitin üzerinden atlayarak dışarı çıkmak istedi. Ancak bu sırada kolu saca takıldı ve yaklaşık 20 santimetrelik bir kesik oluştu. Muhammed düştüğünde çevrede bulunan inşaat ustası Sait Akyüz, genç öğrencinin yardımına koştu.

112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak durumu bildiren Akyüz, Muhammed’in kolu üzerindeki kesik bölgeyi sıyırıp turnike uyguladı. Ardından sağlık ekipleri olay yerine gelerek Muhammed’i Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdılar. Öğrencinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

İnşaat ustası Sait Akyüz, yaptığı müdahaleyi hastanede gördüğünü ve böyle bir durumla karşılaştığında hatırlayarak uyguladığını ifade etti. Akyüz, olay anını şu şekilde anlattı: “Çalışırken arkadan ses geldi. Duvardan kendini aşağı attı. Ona bakmaya gittim ve kolundan kan aktığını gördüm. Hemen 112’yi aradım. Ambulansı beklerken, kesilen bölgenin üst kısmını kemerle sıkıp turnike uyguladım. Kan akışını durdurmak için böyle bir yöntem uyguladım. Okulun bahçesinden öğretmenlerin yardıma geldiğini gördüm. Bu tekniği birkaç kez hastanede görmüştüm ve ailemin hemşire olan akrabalarının da bu şekilde müdahale ettiğini hatırladım.”

Olay sonrasında Muhammed’in durumu ciddiyetini korurken, Sait Akyüz’ün hızlı ve doğru müdahalesi genç öğrencinin hayatını kurtarmış olabilir. Öğrenciye yapılan tıbbi müdahalenin ardından yaşanan olayın detayları incelemeye alındı ve gerekli önlemler alınmaya başlandı. Olayın ardından okul yönetiminin ve yetkililerin de konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatacağı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Okuldan Kaçarken Çite Takılıp Ağır Yaralandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!