USD32,94
EURO35,76
CNY0,000000
GBP42,55
EURO/USD1,09
BIST10.891,42
Petrol80,58
GR. ALTIN2.528,50
BTC2.257.798,36

Öğretmenlerin maaşında skandal bulundu: Ek ders ücretlerinin peşinde 4,5 milyon TL’ydi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli’deki bir ortaokulda görev yapan öğretmenler, maaş bordrolarında ek ders ücreti ile hesaplarına yatan tutarın farklı olduğunu fark etti. Bu durumun yaklaşık 4 yıl boyunca devam ettiği ve ek ders ücret farkının başka banka hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şubesi, iddialar üzerine suç duyurusunda bulundu. Sendikanın genel başkanı Levent Kuruoğlu, maliye sisteminde bir açık olduğunu belirterek, sadece bir okulda 4,5 milyon TL’nin üzerinde yolsuzluk yapıldığını ifade etti. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, olayın ortaya çıkmasının ardından müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı.

Gölcük ilçesinde bulunan bir ortaokulda görev yapan öğretmenler, maaş bordrolarında ek ders ücreti ile maaş ödeme dekontlarında tutarsızlık olduğunu tespit etti. Bazı öğretmenler, hesaplarına yatan ek ders ücretinin yazılan tutardan 3 kat fazla olduğunu fark ederek geriye dönük olarak hesaplarını kontrol etti. Bu inceleme sonucunda, maaş bordrolarında yazılan ek ders ücret farkının farklı banka hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu, iddialar üzerine okul yöneticileri ve ilçe milli eğitim müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Müfettişler, öğretmenlerin banka hesaplarını ve maaş bordrolarını inceleyerek sonucu raporlayacak.

Hür-Sen Konfederasyonu ve Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yaşanan usulsüzlüğü ve yolsuzluğu kınadı. Kuruoğlu, ek ders ücret farkının 4 yıl boyunca devam ettiğini belirterek, 4,5 milyon TL’nin üzerinde bir yolsuzluk yapıldığını vurguladı. Öğretmenleri uyararak, benzer durumların başka okullarda da yaşanmış olabileceğini ve geriye dönük olarak bordroları kontrol etmeleri gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenlerin maaşında skandal bulundu: Ek ders ücretlerinin peşinde 4,5 milyon TL’ydi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!