G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

Netanyahu, Savunma Bakanını Görevden Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail medyası, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun Savunma Bakanı Yoav Gallant’ı çok kısa bir süre içerisinde görevden alacağını duyurdu. Gazze’ye yönelik saldırılar ve masumların ölümüyle sonuçlanan olaylar nedeniyle İsrail ordusunda çözülmeler yaşandığı belirtildi. Netanyahu ve Gallant arasında yaşanan sorunlar medyada geniş yankı buldu. Resmi televizyon kanalı KAN, haberin güvenilir kaynaklara dayandığını ve Gallant’ın görevden alınmasının yakın olduğunu açıkladı.

Netanyahu’nun ofisi, Adalet Bakanı Yariv Levin ve Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Saar arasında “ateşli müzakerelerin” devam ettiği ifade edildi. Anlaşmanın üzerinde son rötuşların yapıldığı ve Gallant’ın görevden alınması durumunda yerine Saar’ın getirileceği belirtildi. Gazze Şeridi’nde tutulan İsraillilerin ailelerinin de protesto düzenleyerek hükümetin bu karara karşı olduklarını gösterdikleri aktarıldı.

Haaretz gazetesi ise Netanyahu’nun Lübnan’a karşı büyük çaplı bir saldırı başlatma çağrısında bulunduğunu ancak Savunma Bakanı Gallant’ın buna karşı çıktığını yazdı. Netanyahu’nun Gallant’ı görevden alarak bu duruma zemin hazırladığı iddia edildi. Ayrıca Ulusal Güvenlik bakanı Ben-Gvir’in sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Netanyahu’ya uzun süredir Gallant’ı görevden alması çağrısında bulunduğu ve Lübnan konusunda doğru liderlik edecek kişinin Gallant olmadığını dile getirdi.

Yaşanan bu olaylar medyada geniş yankı uyandırırken, İsrail’de siyasi krizlerin derinleştiği ve hükümet içindeki sorunların arttığı gözlemlendi. Netanyahu’nun Saar’ı Savunma Bakanlığına atamaya hazırlandığı ve bu kararın halk arasında da tepkilere neden olduğu belirtildi. Sonuç olarak, İsrail’de yaşanan bu gelişmeler ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulurken, Netanyahu’nun aldığı kararın ülke genelinde nasıl karşılanacağı merakla bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, Savunma Bakanını Görevden Alacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!