G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,29
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol75,12
GR. ALTIN2.831,69
BTC2.158.217,33

Netanyahu, Filistin Devleti Kurulmasına Karşı Çıkıyor: “Barış İçin Koşulsuz Müzakereler Gerekiyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin devletinin kurulmasına yönelik ABD’nin baskılarını reddetti. Netanyahu, kararların tek taraflı olduğunu iddia etti ve müzakerelerin herhangi bir koşul olmadan yapılması gerektiğini savundu. “Filistin Devleti’nin İsrail’e dayatılmasına karşı olduğunu” belirten Netanyahu, uluslararası dikteleri reddettiklerini ve ancak doğrudan müzakerelerle anlaşmanın sağlanacağını ifade etti.

The Washington Post gazetesinin haberine göre ABD ve bazı Arap ülkeleri, Filistin devletinin kurulmasını içeren bir zaman çizelgesi üzerinde çalışıyordu. Gazete, İsrail ile Filistin arasında uzun vadeli bir barış planının yapıldığı haberini verdi. Ancak bu planın detayları net değil ve önümüzdeki haftalarda açıklanabileceği belirtildi.

7 Ekim 2023’te Hamas’ın İsrail’e kapsamlı saldırılar düzenlemesinin ardından İsrail’in Gazze’yi işgali devam ediyor. İsrail, saldırılar sonucunda binlerce ölü ve yaralı olduğunu açıkladı. Ayrıca sivil altyapı ve eğitim kurumları da hedef alınınca, Filistin halkının yaşamı zorlaştı. Çatışmalar arasında kalan esirlerin serbest bırakılmasının ardından, İsrail halen binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, Filistin Devleti Kurulmasına Karşı Çıkıyor: “Barış İçin Koşulsuz Müzakereler Gerekiyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!