G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,82
GBP45,31
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,67
GR. ALTIN2.834,52
BTC2.142.518,19

Netanyahu, BAE’ye Gitmesi Planlanan Çocukları Engelledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürürken, yaralı çocukların tedavi olmalarına engel oluyor. Netanyahu’nun 150 çocuğun tedavi için Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmesini ertelemesi kararı, Mecdel Şems saldırısından sonra alındı. Ancak bu karara ilişkin detaylar ve yeni bir tarih belirlenip belirlenmediği hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Mecdel Şems beldesindeki roket saldırısında hayatını kaybeden 12 kişiden aralarında çocukların da bulunduğu belirtilmişti. Saldırı sonrasında Lübnan Hizbullahı’nın sorumlu olduğunu iddia eden İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çıkan olumsuzluklar, Netanyahu’nun sert açıklamalarına da neden olmuştu.

Gazze’deki çocuklara yardım etmek amacıyla İsrail üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmek için hazırlanan 150 çocuğun, Mecdel Şems saldırısı sonrası tedavilerinin ertelendiği belirtildi. Ancak çocukların Gazze dışına çıkacakları yeni bir tarih belirlenip belirlenmediği hakkında henüz bir bilgi verilmedi. Özellikle Mecdel Şems’de yaşanan roket saldırısından sonra İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasında yaşanan gerilim, çocukların tedavilerine ilişkin planların aksamasına neden oldu. Mecdel Şems beldesindeki roket saldırısı sonucu 12 kişi hayatını kaybetmiş ve 17 kişi ağır şekilde yaralanmıştı.

Lübnan Hizbullahı’nın, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlediği roket saldırısı sonrası çocukların tedavileri ertelendi. İsrail ordusu, roketin Lübnan’ın güneyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı’nın sorumlu olduğunu açıklamıştı. Ancak Hizbullah, bu iddiaları yalanlayarak saldırıyla bir ilgilerinin olmadığını belirtmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da bu saldırıya sert bir şekilde yanıt vermiş ve Hizbullah’ın ağır bir bedel ödeyeceğini söylemişti.

Netanyahu’nun çocukların Gazze dışına çıkmasını ertelemesi, Gazze’deki çocukların durumunu daha da zorlaştırmış durumda. Ancak yaşananlar karşısında her iki cepheden de sessizlik hakim. BAE’den de konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamış durumda. Bu durum, çocukların tedavi olma umutlarını da bir hayli zorlaştırmış gibi görünüyor. Bu yaşanan gelişmeler, sadece bölgedeki gerilimi artırmakla kalmıyor, aynı zamanda insani krizin boyutlarını da gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, BAE’ye Gitmesi Planlanan Çocukları Engelledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!