G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,03
CNY4,82
GBP44,60
EURO/USD1,08
BIST8.908,47
Petrol76,05
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.317.740,00

Naval Group, Endonezya Donanması’na FDI (Belharra) Fırkateyni Teklif Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Naval Group, Fransız gemi üreticisi, Endonezya Donanması’na Scorpene sınıfı denizaltı satışının ardından FDI (Belharra) fırkateyni teklif etti. Teklif, yerel üretim imkanı, ASTER 15 ve 30 füzeleri, SETIS Savaş Yönetim Sistemi, AESA radarı ve 36 aylık inşa süresini içeriyor. Endonezya Deniz Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Muhammed Ali’nin Fransa’daki Naval Group tesisini ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında FDI fırkateynleri incelendi.

Naval News’e göre Fransız Donanması’na ait FS Bretagne (D655) isimli fırkateyn, Endonezya’nın Kuzey Jakarta kentindeki Tanjung Priok Limanı’na liman ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında gemi, Endonezyalı savunma yetkilileri ve diğer paydaşları ağırladı. Endonezya heyetine FDI fırkateyni hakkında detaylı sunum yapıldı ve geminin Endonezya’nın ihtiyaçlarıyla uyumlu olduğu belirtildi.

Naval Group temsilcilerine göre FDI fırkateyni dijital ve siber güvenliği ön planda tutan bir tasarıma sahip. Radar Kesit Alanı azaltılmış olan gemi, düşük manyetik, kızılötesi ve elektronik izlere sahip. FDI, çoklu görev konfigürasyonuyla sunuluyor ve Endonezya Donanması için çeşitli silah ve sensörlere sahip olabilecek. ASTER 15 ve 30 füzeleri, CANTO akustik yanıltıcılar, Sea Fire 4D AESA radarı ve çeşitli sonar sistemleri de gemide bulunuyor.

Ayrıca, Naval Group tarafından üretilen FDI (Belharra) sınıfı Yunan HS Kimon (F-601) fırkateyninin de benzer özelliklere sahip olduğu belirtiliyor. Türkiye ve Endonezya arasındaki savunma sanayii iş birliği de artarken, Endonezya Ordusu METEKSAN üretimi simülatörü kullanmaya başladı. Endonezya’nın savunma gücünü artırmaya yönelik adımların artması, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii alanındaki çalışmaları da etkiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Naval Group, Endonezya Donanması’na FDI (Belharra) Fırkateyni Teklif Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

G-QXXHXL9JW0
Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!