G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

NASA, Ay’ın Önünden Geçen Gizemli Uzay Aracı Danuri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA’nın uzay aracı Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) kamerası, Ay’ın önünden geçen sörf tahtasına benzeyen cismin görüntülerini yakalamıştır. Bu cismin Güney Kore’nin Danuri adlı Ay gözlem aracı olduğu kısa sürede anlaşılmıştır. 5-6 Mart tarihleri arasında, NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde bulunan bir ekip, Danuri’nin fotoğrafını çekmeyi başarmıştır.

Danuri’nin Ay’ın etrafındaki yörüngesi Dünya’nın uydusu ile neredeyse paraleldir. LRO kamerasının kısa bir pozlama süresine sahip olması, Danuri’nin net bir fotoğrafını çekmeyi zorlaştırmıştır. Ancak Kore Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nün ekibi bu zorluğun üstesinden gelerek, uzay aracının net görüntüsünü yakalamışlardır.

Fotoğrafta, Danuri’nin görüntüsünün gerçekte olduğundan çok daha uzun olduğu fark edilmiştir. Bu fark, Danuri ile LRO arasındaki hız farkından kaynaklanmaktadır. Hız farkı, Danuri’nin görüntüsünün “boyutunun 10 katına kadar esnetilmiş” gibi görünmesine neden olmuştur.

NASA’nın 2009 yılında fırlattığı LRO, Ay yüzeyini detaylı bir şekilde haritalandırarak iniş alanları ve lav tüpleri gibi önemli noktaları keşfetme görevini sürdürmektedir. Emektar uzay aracı, şu ana kadar Ay yüzeyinin yaklaşık yüzde 98.2’sinin haritasını çıkarmıştır. Diğer yandan, Güney Kore’nin Ay yörüngesine giren ilk uzay aracı olan Danuri, Ağustos 2022’de fırlatılmıştır.

Danuri’nin amacı, uzay interneti gibi teknolojilerin geliştirilmesinin yanı sıra Ay yüzeyinin topografik haritasının çıkarılmasına da katkıda bulunmaktır. Güney Kore’nin bu uzay aracı, yeni teknolojilerin test edilmesi ve geliştirilmesi konusunda önemli bir rol oynamaktadır. NASA ve Güney Kore’nin işbirliği sayesinde, Ay yüzeyi ve uzayın derinlikleri hakkında daha fazla bilgi edinilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NASA, Ay’ın Önünden Geçen Gizemli Uzay Aracı Danuri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!