G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO38,16
CNY4,88
GBP45,80
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,99
GR. ALTIN2.898,69
BTC2.170.641,33

MVKYK Üyesi Orhan Miroğlu’dan AKP’li Politikacıların Lüks Tatillerine Tepki: ‘Milletin Vekili Olmak Bu mu?’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Orhan Miroğlu, AKP İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco tatilinde yediği ıstakozu ve AKP Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz’in Maldivler tatilini sosyal medya hesaplarından paylaşmalarına tepki gösterdi. Miroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkisini dile getirdi: “ÜLKEMİZİN İÇİNE SÜRÜKLENDİĞİ VASATLIK, SON YILLARDA TBMM SEÇİMLERİNİ DE VURDU”

Miroğlu, liyakat ve siyasi temsil gibi vasıfların rafa kaldırıldığını belirterek, milletvekilliğinin itibar satın almanın mümkün hale geldiği bir alana dönüştüğünü ifade etti. Milletvekilliği, halkın vekili olma sorumluluğunu taşıyan bir görev olduğunu vurgulayan Miroğlu, meclise giren vekillerin güçlü hayat hikayelerine bakıldığında gerilemenin ve düşüşün ne boyutlarda olduğunun görülebileceğini belirtti.

Devir, milletvekilliğini o makama inanmadan oturmayı amaçlayanların ve itibar satın almayı hedefleyenlerin devri olduğunu savunan Miroğlu, milletvekilliğinin ayrıcalıklı bir görev olduğunu ve milletin temsilcisi olduğunu hatırlattı. “İNSANLAR BUNU MESELE EDER”

Miroğlu, Türkiye’deki yoksulluk ve siyasi gelişmelerin gölgesinde gerçekleşen Monaco ve Maldivler tatillerinin vatandaşlar tarafından sorgulandığını dile getirdi. Mesele sadece vekillerin tatil yapmasında değil, milletin vekili olmalarına uygun davranıp davranmadıklarında yattığını belirten Miroğlu, milletvekillerinin kamunun önünde yaşamayı kabullenmiş olmaları gerektiğini ifade etti.

“MİLLETİN VEKİLİ OLMANIZA YAKIŞTIRILAMAMASI”

Miroğlu, milletvekillerinin sosyal medya fenomeni gibi davranamayacaklarını ve özel hayatlarını paylaşırken dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Vatandaşların beklediği şeffaflık ve kamu vicdanı ile hareket etmeleri gerektiğini belirten Miroğlu, milletvekillerinin sevincini, acısını ve insanlığın ortak değerlerini paylaşabilecekleri ancak özel hayatlarını ifşa etmemeleri gerektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MVKYK Üyesi Orhan Miroğlu’dan AKP’li Politikacıların Lüks Tatillerine Tepki: ‘Milletin Vekili Olmak Bu mu?’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!