G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.339.880,11

Muhtarlar Engellendi! İstanbul’daki ‘Zorunlu’ Buluşmada Şok Gelişme!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da Muhtarlar Buluşması’na Katılmak İsteyen Muhtarlar Kapıdan Geri Dönmek Zorunda Kaldı

İstanbul’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı’nın katılacağı belirtilen ‘Muhtarlar Buluşması’ etkinliğine katılmak isteyen muhtarlar, içeriye alınmadı. Yerel kaymakamlıkların katılımını zorunlu kıldığı bu etkinlikte, muhtarlar davet edildikleri halde kapıda geri çevrildi.

Etkinlik, İstanbul Cevahir Oteli’nde düzenlendi. Avcılar Tahtakale Mahallesi Muhtarı İnci Açık Şenel, Küçükçekmece Atakent Mahallesi Muhtarı Özge Erdoğan, Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Muhtarı Filiz Özdemir, Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi Muhtarı Hıdır Örs, Sultangazi Gazi Mahallesi Muhtarı Ümit Doğan, Kadıköy Koşuyolu Mahallesi Muhtarı Eylem Bilir ve Fatih Hoca Gıyasettin Mahallesi Muhtarı Musa Çalıhan, etkinliğin yapıldığı salona kabul edilmedi.

Alınan bilgilere göre, muhtarların bir kısmına yer kısıtlığı nedeniyle katılım kısıtlaması uygulandığı belirtildi. Ayrıca bazı muhtarlara, güvenlik nedenleriyle içeri alınmadıkları ifade edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, durumu sosyal medya hesabından paylaşarak tepkisini dile getirdi. Karabat, “Küçükçekmece Kaymakamlığı, toplantıya katılımın zorunlu olduğunu, yoklama alınacağını defalarca muhtarlara bildirdi. Ancak toplantıya saatler kala kaymakamlık, ‘sayı azaltma’ bahanesiyle bazı muhtarları ‘sakıncalı’ gördü ve içeri girmelerini engelledi. Küçükçekmece’de engellenen muhtarlarımız, en kalabalık mahallelerin muhtarlarıdır. Ayrıca İstanbul’da engellenen beş muhtardan dörtü kadın. Bu durum, açık bir ayrımcılığı da gösteriyor. Aldığımız bilgiye göre sadece Küçükçekmece değil, İstanbul’un birçok ilçesinden de muhtarların katılımı farklı gerekçelerle engellenmiştir. Lafa gelince ‘milli irade’ diyenler, binlerce kişinin temsilcisi olan muhtarlarımız arasında bile ayrıma gitmekten kaçınmıyor!” şeklinde ifadelerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhtarlar Engellendi! İstanbul’daki ‘Zorunlu’ Buluşmada Şok Gelişme!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!